Business & Finance Τετάρτη 15/12/2021, 10:55
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος – Στο +0,3% ο ΓΔ

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος – Στο +0,3% ο ΓΔ

Προσπάθεια να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα στο οποίο έχει περιέλθει από την έναρξη της τρέχουσας εβδομάδας καταβάλει το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια συνεδρίαση η οποία καθώς βρίσκεται στη «μέση» της εβδομάδας, είναι κρίσιμη για το που θα βρεθεί ο Γενικός Δείκτης στην ολοκλήρωσή της. 

Στο πρώιμο στάδιο της συνεδρίασης ο ΓΔ κινείται υψηλότερα κατά 0,3%, στις 887,93 μονάδες, κινούμενος υψηλότερα κατά δύο μονάδες σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, με τον τζίρο στα 2,13 εκατ. ευρώ. 

Στη σημερινή συνεδρίαση κάνουν «ντεμπούτο» οι 300.000 κοινές ομολογίες της ΓΕΚ Τέρνα, καθώς τέθηκαν από σήμερα σε διαπραγμάτευση, με τη μετοχή της να διαγράφει 0,92%. 

Χθες εξάλλου η Τέρνα Ενεργειακή ανακοίνωσε ότι θα διανείμει μέρισμα ύψους 0,17 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2021. Η ανακοίνωση αυτή έδωσε μια ώθηση στη μετοχή της η οποία παρουσίασε κέρδη της τάξεως του 0,33% αρχικά, ωστόσο στη συνέχεια σημειώνει πτώση 0,88%

Με τον ΟΤΕ να επιλέγει να συνεχίσει την πορεία του μην γυρίζοντας σελίδα, χθες ανακοίνωσε ότι ανανεώθηκε η θητεία του διευθύνοντος συμβούλου του Μιχάλη Τσαμάζ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Τσαμάζ θα συνεχίσει να ηγείται του ομίλου έως τις 30/06/21, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις. 

Στο μεταξύ μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο όμιλος ανακοίνωσε επενδύσεις πέραν των 3 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία.  

Οι ανακοινώσεις αυτές όπως φαίνεται έχουν λειτουργήσει καταλυτικά για τη μετοχή του ΟΤΕ, κινούμενη υψηλότερα κατά 0,68%. 

Από τις μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, αυτή που έχει «πάρει κεφάλι» είναι της MIG, καθώς πραγματοποιεί άλμα 5,43%, ενώ ακολουθούν από μεγάλη απόσταση η μετοχή του ΟΠΑΠ (+1,32%) και της Coca Cola (1,33%).

Στις τράπεζες η τάση σήμερα δείχνει σημάδια «διχασμού», καθώς η Πειραιώς κινείται με κέρδη της τάξεως του 0,69%, ενώ Eurobank και Alpha Bank καταβάλουν προσπάθειες να περάσουν σε θετικό έδαφος. Αντιθέτως η μετοχή της Attica πραγματοποιεί βουτιά προσεγγίζοντας το -9%. 

 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς  

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Επενδύσεις άνω των 3 δισ. σε βάθος πενταετίας από τον ΟΤΕ

ΟΤΕ: Ανανεώθηκε έως το 2024 η σύμβαση του Μιχάλη Τσαμάζ

ΓΕΚ Τέρνα: Πώς θα χρησιμοποιηθούν τα 300 εκατ. ευρώ του ομολόγου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News