Business & Finance Δευτέρα 6/12/2021, 12:52
ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Ράλι και επιστροφή του μπρεντ άνω των 71 δολαρίων 

Το μπρεντ καταγράφει κέρδη ύψους 38 δολαρίων από την αρχή του έτους

Πετρέλαιο: Ράλι και επιστροφή του μπρεντ άνω των 71 δολαρίων 

Σε ράλι έχουν επιδοθεί σήμερα Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου στην εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι ανησυχίες για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον έχουν υποχωρήσει αισθητά, μετά τις πρώτες εκτιμήσεις ότι πιθανόν είναι πιο ήπιας μορφής σε σχέση με τις προηγούμενες μεταλλάξεις. 

Περί τις 12:40 ώρα Ελλάδος, η τιμή του μπρεντ σημειώνει άνοδο της τάξεως του 2,16%, ήτοι 1,49 δολάρια, ξεπερνώντας τα 71 δολάρια (71,37 δολάρια το βαρέλι), με αυτή του αργού να ενισχύεται κατά 2,49% ή 1,65 δολάρια, στα 67,89 δολάρια το βαρέλι. 

Σύμφωνα με αξιωματούχο των υγειονομικών ρυθμιστικών αρχών της Νότιας Αφρικής, τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον δείχνουν ότι είναι πιο ήπια, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Άντονι Φάουτσι, σύμβουλος της προεδρίας των ΗΠΑ για την υγειονομική κρίση, προειδοποιώντας ωστόσο πως δεν πρόκειται παρά για προκαταρκτικά δεδομένα.στις ΗΠΑ.

«Αν η μετάλλαξη Όμικρον αποδειχθεί λιγότερο επιθετική τις επόμενες εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι πιο μεταδοτική, τότε μπορούμε να πούμε ότι 100% τα χαμηλά της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η ευκαιρία για το τρέχον τρίμηνο», επισημαίνει ο Τζέφρι Χέιλι, αναλυτής στην OANDA.

Το μπρεντ καταγράφει κέρδη ύψους 38 δολαρίων από την αρχή του έτους, καθώς οι περικοπές στην ημερήσια παραγωγή των χωρών μελών του ΟΠΕΚ+ σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης, έδωσαν ώθηση στην τιμή του, η οποία τον Οκτώβριο σκαρφάλωσε σε υψηλό τριών ετών στα 86 δολάρια το βαρέλι. Την περασμένη εβδομάδα ο ΟΠΕΚ+ επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει με την προγραμματισμένη αύξηση της ημερήσιας παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια. 

Χθες Κυριακή, η Σαουδική Αραβία αύξησε τις επίσημες τιμές πώλησης του αργού προς τις χώρες της Ασία και τις ΗΠΑ κατά 80 σεντς σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 

Στην αγορά κυοφορούνται επίσης ανησυχίες για δυνητική αύξηση των εξαγωγών του Ιράν, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με τις ΗΠΑ με σκοπό να διασωθεί η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Φάουτσι: «Ενθαρρυντικές» οι πρώτες ενδείξεις για τη βαρύτητα της Όμικρον

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News