Business & Finance Πέμπτη 25/11/2021, 10:46
ΑΓΟΡΕΣ

BoFA: Εκροές από τα funds μετοχών για δεύτερη φορά το 2021 

H αγορά των equity fund γνωρίζει μια άνευ προηγουμένου άνθηση

BoFA: Εκροές από τα funds μετοχών για δεύτερη φορά το 2021 

Τα επενδυτικά κεφάλαια στις ΗΠΑ που δραστηριοποιούνται στις χρηματιστηριακές αγορές και ειδικότερα στις μετοχές είδαν τους επενδυτές να τραβούν τα κεφάλαιά τους από αυτά, κάτι που στη διάρκεια του 2021 καταγράφεται μόλις για δεύτερη φορά γιαδιάστημα μίας εβδομάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America (BofA). 

Βάσει των στοιχείων αυτών, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Νοεμβρίου, καταγράφηκαν εκροές ύψους 3,9 δισ. δολαρίων, ένα ποσό που είναι το μεγαλύτερο από τον Μάιο του 2020. 

Έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφερθεί ότι οι εκροές αυτές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σημειώθηκαν κι ενώ στη Wall Street οι χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωναν ιστορικά υψηλά ρεκόρ. 

Για τη μεταστροφή αυτή των επενδυτών, η BofA επισημαίνει ότι η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων λειτούργησε ως θέλγητρο για τους επενδυτές κι έτσι στράφηκαν στις αγορές σταθερού εισοδήματος, ενώ και η ενδυνάμωση του δολαρίου διαδραμάτισε κι αυτή ένα ρόλο.

Ωστόσο, η αγορά των equity fund γνωρίζει μια άνευ προηγουμένου άνθηση, καθώς από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί εισροές που ξεπερνούν το 1 τρισ. δολάρια, ποσό μεγαλύτερο από τα κεφάλαια που έχουν τοποθετηθεί στην αγορά αυτή τα προηγούμενα 19 χρόνια, ύψους 785 δισ. δολαρίων. 

Στο σημείωμά της η επενδυτική τράπεζα αναφέρει ότι οι πελάτες διατηρούν το ποσοστό των τοποθετήσεών τους στις μετοχές πλησίον του ιστορικού υψηλού επιπέδου στο 65,8%, ωστόσο αύξησαν τις τοποθετήσεις τους σε μετρητά με το ποσοστό αυτό επί των συνολικών επενδύσεών τους να διαμορφώνεται στο 10,6%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News