Business & Finance Τετάρτη 21/04/2021, 21:10
ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Πιέσεις στις τιμές εν μέσω συνομιλιών ΗΠΑ – Ιράν

Πετρέλαιο: Πιέσεις στις τιμές εν μέσω συνομιλιών ΗΠΑ – Ιράν

Απώλειες καταγράφουν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, δεχόμενες πιέσεις από τις αναφορές για την επίτευξη πυρηνικής συμφωνίας για το Ιράν έως τον Μάιο. Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία θα αφαιρέσει τις αμερικανικές κυρώσεις από τις εξαγωγές αργού πετρελαίου της Ισλαμικής Δημοκρατίας, προσθέτοντας δυνητικά άλλα 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως ή και περισσότερα, στην αγορά του ορυκτού καυσίμου.

Περί τις 21:00 ώρα Ελλάδος, η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε κατά 1,85% στα 65,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ αυτή του αργού σημείωνε απώλειες 2,17% στα 61,30 δολάρια το βαρέλι. 

Περαιτέρω πίεση στις τιμές επέφεραν τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, τα οποία αυξήθηκαν κατά 594.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. 

Ο σημερινές ειδήσεις ανέφεραν ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ιρανών και Αμερικανών διαπραγματευτών που πραγματοποιούνται στη Βιέννη μέσω Ευρωπαίων διαμεσολαβητών, αποδίδουν «καρπούς».

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτή στην ελάφρυνση των κυρώσεων κατά κρίσιμων τμημάτων της οικονομίας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου και της χρηματοδότησης, συμβάλλοντας έτσι στην άμβλυνση των διαφορών στις συνομιλίες», ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο πηγές που συμμετείχαν στις συνομιλίες. «Έχει σημειωθεί πρόοδος, καθώς οι ΗΠΑ καθόρισαν με μεγαλύτερη σαφήνεια το περίγραμμα της ελάφρυνσης των κυρώσεων».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ΗΠΑ ήταν ανοιχτές στην άρση των κυρώσεων κατά της κεντρικής τράπεζας του Ιράν, των κρατικών εταιρειών πετρελαίου και δεξαμενόπλοιων και πολλών βασικών κλάδων της οικονομίας όπως του χάλυβα και το αλουμινίου.  

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Μαΐου, όταν λήξει η συμφωνία που διασφαλίζει τη συνέχιση της εποπτείας των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από investing, Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News