Business & Finance Τρίτη 30/11/2021, 22:29
ΑΓΟΡΕΣ

Γιατί η Apple είναι η μοναδική μετοχή τεχνολογίας που παρουσιάζει σήμερα άνοδο

Γιατί η Apple είναι η μοναδική μετοχή τεχνολογίας που παρουσιάζει σήμερα άνοδο

Η μετοχή της Apple ενισχύθηκε περισσότερο από 2% σήμερα Τρίτη, την ώρα που οι μετοχές στη Wall Street  υποχωρούσαν εν μέσω ανησυχιών για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, δείχνοντας ότι οι επενδυτές βλέπουν την εταιρεία ως ασφαλές καταφύγιο μέσα στη γενικότερη αβεβαιότητα της αγοράς.

Άλλες μετοχές τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης όπως η Google, η Amazon, η Meta (πρώην Facebook) και η Microsoft καταγράφουν απώλειες εν μέσω του νέου γύρου ρευστοποιήσεων στην αγορά. Και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street καταγράφουν αυτή την ώρα σημαντικές απώλειες άνω του 1,4%. 

Η αναλύτρια του Needham, Λόρα Μάρτιν, είπε στο CNBC ότι οι επενδυτές στράφηκαν στην Apple την Τρίτη επειδή η εταιρεία έχει εκπληκτικές ταμειακές ροές, που της επιτρέπουν να αντέξει τυχόν επιβράδυνση της οικονομίας και να επωφεληθεί από την πτώση των τιμών.

«Υπάρχει στροφή προς την ποιότητα με εταιρείες που είναι γνωστό ότι θα ξεπεράσουν την καταιγίδα, δεν θα χρεοκοπήσουν, δεν θα παρουσιάσουν οικονομική δυσπραγία», είπε η Μάρτιν, σημειώνοντας ότι άλλες μετοχές τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης δεν υποχωρούν τόσο όσο οι μικρότερες εταιρείες.

Η Μάρτιν πρόσθεσε ότι η Apple είναι σε θέση να παρουσιάσει νέα προϊόντα για να ενισχύσει τους ρυθμούς ανάπτυξης.

«Η μεγαλύτερη κριτική που ασκείται στην Apple τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ότι δεν υπάρχουν νέα προϊόντα. Εάν παρακολουθήσετε τις σειρές των προϊόντων της, εκδηλώνεται μεγάλος ενθουσιασμός», αναφέρει η αναλύτρια. 

Η Μάρτιν σημείωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως τα τρέχοντα προϊόντα της Apple, ειδικά τα μοντέλα iPhone Pro, παρουσιάζουν καλές πωλήσεις, καθιστώντας κερδοφόρος το τρίμηνο που λήγει στα τέλη Δεκεμβρίου για την εταιρεία. Η Apple ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι αναμένει έσοδα ρεκόρ στο πρώτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, πάνω από τα 111,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις του περασμένου έτους, παρά τους περιορισμούς στην προσφορά.

Η Apple χρησιμοποιεί τις ταμειακές της ροές όχι μόνο για να επενδύσει σε νέα προϊόντα, αλλά για να επιστρέψει κεφάλαια στους μετόχους μέσω μερισμάτων και εξαγορών, εξέλιξη που μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της τιμής της μετοχής σταθερή. Και ο αναλυτής της Bernstein, Τόνι Σακονάγκι, δήλωσε σε σημείωμα προς τους επενδυτές νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι αναμένει η Apple να συνεχίσει να επαναγοράζει μετοχές τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Apple καταγράφουν κέρδη 25% στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News