Business & Finance Παρασκευή 22/10/2021, 16:58
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Έναρξη με νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ του S&P 500 

Η μετοχή της Snap έχει κάνει βουτιά πέραν του -23%

Wall Street: Έναρξη με νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ του S&P 500 

Από εκεί που σταμάτησε χθες συνεχίζει σήμερα ο S&P 500 στη Wall Street, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. Χθες ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε ιστορικό υψηλό ρεκόρ, κάτι που επανέλαβε και σήμερα, αγγίζοντας τις 4.555,29 μονάδες και παρά τις αρχικές απώλειες που κατέγραφε στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται θα κλείσει με θετικό πρόσημο για τον συγκεκριμένο δείκτη, καθώς απούσης της σημερινής συνεδρίασης βρίσκεται υψηλότερα κατά 1,8% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και θα επεκτείνει το σερί των εβδομάδων με θετικό πρόσημο στις τρεις. 
Ο Dow Jones κινείται υψηλότερα κατά 0,39%, ενώ αντιθέτως ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,39%, δεχόμενος πιέσεις από τις μετοχές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Τα χθεσινά δημοσιεύματα ότι ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να δημιουργήσει το δικό του social media, διατηρούν ακόμη ένα κλίμα προβληματισμού γύρω από τις εν λόγω εταιρείες. Ωστόσο η χθεσινή ανακοίνωση της Snap ότι τα διαφημιστικά της έσοδα έχουν δεχθεί πλήγμα από την αλλαγή πολιτικής της Apple σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών, επέφερε ένα επιπλέον χτύπημα στον κλάδο των social media. Η μετοχή της Snap έχει κάνει βουτιά πέραν του -23%. 

Κλυδωνισμούς δέχεται και η μετοχή της Intel, στον απόηχο των αποτελεσμάτων της για το γ΄ τρίμηνο του 2021 τα οποία απογοήτευσαν αναλυτές και επενδυτές, υποχωρώντας κατά σχεδόν 10%. 

Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2021 συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Έως τώρα, από τις εταιρείες που έχουν δημοσιεύσει τις οικονομικές τους επιδόσεις και οι μετοχές τους διαπραγματεύονται στον δείκτη S&P 500, το 84% εξ αυτών έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με τελευταίες προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων της Refinitiv, τα κέρδη για τις εν λόγω εταιρείες, αναμένεται να είναι αυξημένα σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2020, ελαφρώς υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις για ενίσχυση των κερδών κατά 30%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News