Business & Finance Τετάρτη 20/10/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Dow και S&P 500 μία ανάσα από τα υψηλά τους

Wall Street: Dow και S&P 500 μία ανάσα από τα υψηλά τους

Ιστορικό υψηλό άγγιξε στη σημερινή συνεδρίαση ο Dow Jones, καθώς το επενδυτικό κλίμα έχει τονωθεί από τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και το νέο ρεκόρ που κατέρριψε το bitcoin. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 152,16 μονάδες ή 0,43% στις 35.609,34, αγγίζοντας ενδοσυνεδριακά νέο ιστορικό υψηλό στις 35.669,69 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,36%, απέχοντας μόλις 0,2% από το ιστορικό υψηλό του, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε οριακά 0,05%. 

Ο επιμέρους δείκτης του S&P 500 για τον κλάδο υγείας σημείωσε ράλι για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση με στήριγμα από τις Anthem και Abbott.

Η Verizon ήταν από τους μεγαλύτερους κερδισμένους του Dow με κέρδη 2,4% από τη στιγμή που τα κέρδη της ξεπέρασαν τις προβλέψεις αναλυτών στο τρίτο τρίμηνο και η εταιρεία τηλεπικοινωνιών αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της χάρη στην ολοένα και μεγαλύτερη χρήση του 5G. 

Ο Σαμ Στόβαλ, στρατηγικός αναλυτής της CFRA, εκτιμά ότι η αγορά θα συνεχίσει το ράλι της από την προηγούμενη εβδομάδα, το οποίο, όπως είπε, πυροδοτήθηκε από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις τιμές παραγωγού και τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα. 

Ο Στόβαλ αναμένεται ότι o S&P 500 θα αγγίξει σύντομα ιστορικό υψηλό, το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω άνοδο. 

Περισσότερες από 70 εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 ανακοίνωσαν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα τα οποία ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με την Earnings Scout, τα κέρδη τρίτου τριμήνου αναμένεται να αυξηθούν 35% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Την ίδια στιγμή, το bitcoin ξεπέρασε το φράγμα των 67.000 δολαρίων, αγγίζοντας νέο ιστορικό υψηλό, μετά τις δηλώσεις του Πολ Τούντορ Τζόουνς, ο οποίος χαρακτήρισε το bitcoin καλύτερο αντιστάθμισμα από τον χρυσό, μία μέρα μετά την εκρηκτική ζήτηση που γνώρισε το πρώτο αμερικανικό ETF σε bitcoin. 

To ράλι του bitcoin αποτελεί ένδειξη ότι το σημερινό περιβάλλον ευνοεί τα μέγιστα την ανάληψη κινδύνου, σύμφωνα με τον Toμ Λι της Fundstrat, ο οποίος προβλέπει ότι η αγορά μετοχών μπορεί να καταγράψει ράλι άνω του 6% έως τα τέλη του έτους. Ο ίδιος ανέβασε τον πήχη για τον S&P 500 κατά 100 μονάδες στις 4.800, επικαλούμενος την ύφεση των κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ και τις αντοχές της αμερικανικής οικονομίας. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News