Business & Finance Πέμπτη 21/10/2021, 23:04
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ρεκόρ για τον S&P – Εκτοξεύθηκαν οι τεχνολογικές

Wall Street: Ρεκόρ για τον S&P – Εκτοξεύθηκαν οι τεχνολογικές

Νέο ρεκόρ άγγιξε στη σημερινή συνεδρίαση ο S&P 500, ενώ γενικά αντίστοιχα αισιόδοξο ήταν το επενδυτικό κλίμα στην Wall Street, η οποία φαίνεται πως διέφυγε της στασιμότητας που επικρατεί τους τελευταίους δύο μήνες.

Τα ευοίωνα αποτελέσματα τριμήνου των αμερικανικών εταιρειών φαίνεται πως διοχέτευσαν αισιοδοξία στη Wall Street, με τον S&P να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,2% και τις 4.546,34 μονάδες, πετυχαίνοντας ιστορικό υψηλό. Ο δείκτης των τεχνολογικών εταιρειών Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,6%. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 47 μονάδες, καθώς «βαρίδι» αποτέλεσε η IBM η μετοχή της οποίας παρουσίαζε ζημίες 9%.

Ο S&P αντιθέτως κινήθηκε ανοδικά σε μεγάλο βαθμό χάρη σε μία μετοχή, της Tesla, η οποία κατέγραψε κέρδη 3% χάρη στα εξαιρετικά ευοίωνα οικονομικά αποτελέσματα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα.

Διαβάστε επίσης: Tesla: Κέρδη και έσοδα ρεκόρ στο τρίτο τρίμηνο

Αξίζει να σημειωθεί πως ο S&P έχει ανακάμψει πλήρως αυτό το μήνα χάρη στα αποτελέσματα γ’ τριμήνου, τα οποία έχουν επισκιάσει τις ανησυχίες περί πληθωρισμού, καθώς και το επικείμενο tapering από την Ομποσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Ενδεικτικά, αυτή την εβδομάδα, ο δείκτης S&P έχει ενισχυθεί κατά 1,6%, ενώ σε μηνιαία βάση κατά 5%.

Κέρδη σημείωσε επίσης η HP, με άνοδο 7%, έπειτα από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα και αναθεώρηση επί τα βελτίω των οικονομικών της το 2022. Επιπλέον, ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Nvidia και της Netflix. Εκτός των τεχνολογικών, η μετοχή της American Airlines σημείωσε κέρδη 1,6% εξαιτίας των κερδών που παρουσίασε ως αποτέλεσμα των κρατικών επιχορηγήσεων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News