Business & Finance Πέμπτη 21/10/2021, 16:57
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες υπό τη σκιά της Evergrande 

Η μετοχή της Tesla καταγράφει κέρδη άνω του 2% μετά τη δημοσίευση ρεκόρ για τριμηνιαία κέρδη

Wall Street: Απώλειες υπό τη σκιά της Evergrande 

Απώλειες σημειώνουν οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μία ημέρα αφότου ενδοσυνεδριακά ο Dow Jones σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ και ο S&P 500 έφθασε μόλις 0,2% από το δικό του ρεκόρ. 

Μετά τα πρώτα τριάντα λεπτά της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,25%, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,18%, ενώ ο Nasdaq καταβάλει προσπάθειες να ανέλθει υψηλότερα του μηδενός. 

Στην σημερινή συνεδρίαση επανήλθαν οι φόβοι για κατάρρευση της Evergrande και ενός δυνητικού σοκ στην παγκόσμια οικονομία. Κι αυτό γιατί δημοσιεύματα αναφέρουν ότι κατέρρευσε η συμφωνία για την πώληση περιουσιακών στοιχείων συνολικής αξίας 2,6 δισ. δολαρίων της Evergrande. Η κινεζική εταιρεία αντιμετωπίζει ευρείας κλίμακας προβλήματα με τις χρηματοροές της και κατ’ επέκταση με τη ρευστότητά της και ήδη έχει προβεί σε αθέτηση πληρωμών. 

Οι φόβοι αυτοί υπερκέρασαν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, η εικόνα της οποίας παρουσιάζει διαρκή σημάδια βελτίωσης. 

Τελευταία ένδειξη οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, οι οποίες την περασμένη εβδομάδα υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Οκτωβρίου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 6.000, στις 290.000, ένα χαμηλό από τα μέσα Μαρτίου του 2020. Οι αναλυτές του Reuters ανέμεναν μια ελαφρά άνοδο στις 300.000 νέες αιτήσεις. 
 
Το νούμερο αυτό συνιστά χαμηλό πανδημίας, ενώ είναι η δεύτερη διαδοχική εβδομάδα κατά την οποία οι νέες αιτήσεις πέφτουν υπό των 300.000.
 
Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της ΙΒΜ δέχεται πιέσεις (-6,76%) μετά τη δημοσίευση οικονομικών της επιδόσεων το γ΄ τρίμηνο του 2021, επίδοση που δεν ήταν σύμφωνη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Απεναντίας η μετοχή της Tesla καταγράφει κέρδη άνω του 2%, μετά τη δημοσίευση ρεκόρ για τριμηνιαία κέρδη, ενώ συγχρόνως η επενδύτρια Κάθι Γουντ επιμένει ότι η μετοχή της αμιγώς ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας θα φτάσει τα 3.000 δολάρια.
 
moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News