Business & Finance Παρασκευή 10/09/2021, 17:30
ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Ράλι μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες 

Πετρέλαιο: Ράλι μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες 

Σε προσπάθειες ανασυγκρότησης έχουν επιδοθεί σήμερα οι τιμές του πετρελαίου μετά τις χθεσινές πιέσεις που δέχθηκαν, καταφέρνοντας να διαγράψουν τις βαριές απώλειες που υπέστησαν χθες. 

Περί τις 17:20 ώρα Ελλάδος, η τιμή του μπρεντ ενισχύεται κατά 1,42%, στα 72,85 δολάρια το βαρέλι, έχοντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αγγίξει τα 73,12 δολάρια, ενώ αυτή του αργού σημειώνει άνοδο 2,36%, στα 69,75 δολάρια το βαρέλι, έχοντας ανέλθει έως τα 69,94 δολάρια.

Δύο είναι οι καταλύτες για τις σημερινές υψηλές πτήσεις των τιμών του ορυκτού καυσίμου.

Από τη μία η παραγωγή στις ΗΠΑ η οποία ακόμη προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της από τον τυφώνα Άιντα. Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, περί των τριών τετάρτων της παραγωγής από τα διυλιστήρια στον Κόλπο του Μεξικού ή 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα, δεν έχει επανέλθει από τα τέλη Αυγούστου, όσο περίπου είναι η ημερήσια παραγωγή της Νιγηρίας.

Από την άλλη, η τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων των ΗΠΑ και της Κίνας για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες, ερμηνεύθηκε ως ένα πρώτο βήμα σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών, από τη στιγμή μάλιστα που πηγές προσκείμενες στα περιβάλλονται Τζο Μπάιντεν και Σι Τζιπίνγκ, αναφέρουν ότι το κλίμα ήταν πολύ καλό. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News