Business & Finance Δευτέρα 19/07/2021, 14:37
ΑΓΟΡΕΣ

Σε «χορό» Δέλτα το Χρηματιστήριο – Απώλειες 3,5%

Σε «χορό» Δέλτα το Χρηματιστήριο – Απώλειες 3,5%

Βαρύτατο πλήγμα δέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 3,49% και να έχει κατέλθει της ζώνης των 840 μονάδων κινούμενος πέριξ των 836 μονάδων, βρισκόμενος στο χαμηλότερο επίπεδο του των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Οι σημερινές απώλειες του Γ.Δ. έχουν αγγίξει τις 30 μονάδες, καθώς τη συνεδρίαση της Παρασκευής την ολοκλήρωσε στις 866,81 μονάδες.  

Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα και η νέα εκτίναξη των κρουσμάτων ανά τον κόσμο, έχουν αναζωπυρώσει ένα νέο κύμα φόβων για κανούργιο lockdown, με αποτέλεσμα οι αγορές σήμερα να «ματώνουν».

Στην Ευρώπη οι χρηματιστηριακοί δείκτες επίσης κινούνται επίσης πτωτικά με το χρηματιστήριο του Μιλάνου να παρουσιάζει εκ των κυριοτέρων τη χειρότερη εικόνα με απώλειες άνω του 3%.  

Το γενικευμένο πτωτικό κλίμα ακολουθεί και το Χρηματιστήριο Αθηνών, ωστόσο οι ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές το έχουν «πληγώσει» βαθύτατα σε σχέση με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 

Οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών «προπορεύονται» στο κάτω άκρο του ταμπλό παρουσιάζοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μετοχών του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετοχή της Alpha Bank οριακά υπερβαίνει το 1 ευρώ, τιμή που ορίσθηκε μετά την  πρόσφατη ΑΜΚ. 

Πιο αναλυτικά:

  • Alpha Bank -7,33% 1,0055 ευρώ
  • Attica Bank -3,62%% 0,1490 ευρώ
  • Eurobank -8% 0,7516 ευρώ
  • Εθνική Τράπεζα -6,97% 2,1490 ευρώ
  • Πειραιώς -4,91%% 1,3110 ευρώ

Κάπως έτσι ο τραπεζικός δείκτης έχει κάνει «βουτιά» 7,27% ενώ απώλειες 3,91% παρουσιάζει ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου πέραν των τραπεζών η Aegean υποχωρεί περισσότερο του 6%, η MIG προσεγγίζει το -5%, ενώ έντονες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των κατασκευαστικών και των υπηρεσιών κοινής ωφελείας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News