Business & Finance Κυριακή 27/06/2021, 15:45
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Βρετανία: Απαγορεύει κάθε δραστηριότητα της Binance

Βρετανία: Απαγορεύει κάθε δραστηριότητα της Binance

Να σταματήσει κάθε δραστηριότητα στη Βρετανία ζήτησε από τη Binance η βρετανική χρηματοοικονομική αρχή, επιβάλοντας αυστηρούς περιορισμούς σε ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων. 

Η παρέμβαση της βρετανικής χρηματοοικονομικής αρχής αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά μέτρα που έχουν λάβει μέχρι τώρα οι διεθνείς ρυθμιστικές αρχές κατά της Binance, εταιρείας στον χώρο του ψηφιακού ενεργητικού με θυγατρικές σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Η βρετανική αρχή υποστηρίζει ότι η Binance δεν έχει την έγκρισή της για να δραστηριοποιείται στη βρετανική αγορά. «Καμία οντότητα στον όμιλο της Binance δεν έχει αυτή τη στιγμή κάποια μορφή έγκρισης, καταχώρησης ή άδειας για να διενεργεί δραστηριότητες στην υπό ρυθμιστικό πλαίσιο αγορά της Βρετανίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αρχής. 

Η κίνηση αυτή από τη Βρετανία λαμβάνει χώρα τη στιγμή που η Binance βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο και άλλων ρυθμιστικών αρχών χωρών, συμπεριλαμβανομένων σε ΗΠΑ και Γερμανία. Αξιωματούχοι από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και την Εφορία που διενεργούν έρευνα για ξέπλυμα χρήματος και φοροαποφυγή έχουν ζητήσει πληροφορίες για τις δραστηριότητες της εταιρείας, όπως είχε δημοσιεύσει το Bloomberg πριν από ένα μήνα.

Επίσης, τον Απρίλιο, η ρυθμιστική αρχή BaFin της Γερμανίας είχε προειδοποίησει ότι το εν λόγω χρηματιστήριο βρίσκεται αντιμέτωπο με επιβολή προστίμου, επειδή παρείχε ψηφιακά νομίσματα χωρίς να υπάρχει ενημερωτικό δελτίο για τον επενδυτή. 

Να σημειωθεί ότι η Binance αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς παίκτες στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά κρυπτονομισμάτων, προσφέροντας μία μεγάλη γκάμα από υπηρεσίες σε πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο, από συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, προθεσμιακά συμβόλαια, οψιόν, ψηφιακά νομίσματα συνδεδεμένα με μετοχές, καθώς και αποταμιευτικούς λογαριασμούς και δάνεια. Ο όγκος συναλλαγών της σε κρυπτονομίσματα έφθασε τα 1,5 τρισ.δολάρια τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της TheBlockCrypto. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters και FT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News