Business & Finance Σάββατο 26/06/2021, 21:31
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑ

Bitcoin: Στα χνάρια του Ελ Σαλβαδόρ και η Παραγουάη;

Bitcoin: Στα χνάρια του Ελ Σαλβαδόρ και η Παραγουάη;

Μετά την απόφαση του Ελ Σαλβαδόρ να καταστήσει τo bitcoin νόμιμο μέσο για συναλλαγές μαζί με το δολάριο, στην πρώτη χωρα στον κόσμο που το κάνει αυτό, εντείνονται οι φημολογίες ότι είναι έτοιμη να ακολουθήσει ακόμη μία χώρα της Λατινικής Αμερικής, η Παραγουάη. 

Ο βουλευτής της χώρας Κάρλος Ρετζάλα, που είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο αυτό σε tweet στις αρχές Ιουνίου δήλωσε στο Reuters ότι προωθεί νομοσχέδιο για το ρυθμιστικό πλαίσιο των κρυπτονομισμάτων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για νομοσχέδιο που διέπει τη λειτουργία των κρυπτονομισμάτων και το οποίο διαφέρει από το αντίστοιχο του Ελ Σαλβαδόρ. Στις αρχές Ιουνίου όμως στο Tweeter ο βουλευτής αναφερόμενος σε κάποιες φημολογίες ότι μία τοπική εταιρεία ψυχαγωγίας σχεδίαζε να δεχθεί κρυπτονομίσματα ως μέσο πληρωμών, είχε γράψει: «Εδώ Παραγουέη. Τον Ιούλιο θα νομοθετήσουμε το bitcoin», φράση από την οποία «πιάστηκαν» κάποια μίντια και χρήστες του Twitter. 

Ο 36χρονος βουλευτής, που ηγείται ενός μικρού πολιτικού κόμματος με τέσσερις έδρες στο Κογκρέσο της χώρας του, προσπαθεί τώρα να εξασφαλίσει υποστήριξη για να περάσει το νομοσχέδιο σχετικά με το ρυθμιστικό πλαίσιο του ψηφιακού ενεργητικού. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος, μπορεί να μην έχει την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, όμως και άλλα κόμματα ενδιαφέρονται για την πρότασή του και είναι αισιόδοξος τελικά ότι το νομοσχέδιο θα εγκριθεί.

«Θέλουμε οι ρυθμιστικές αρχές και οι τράπεζες να συμμετέχουν ούτως ώστε όλοι οι κάτοικοι της Παραγουάης και οι ξένοι να μπορούν να δραστηριοποιούνται σε αυτό το ενεργητικό νόμιμα, επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι παράνονες συναλλαγές υπάρχουν και εδώ και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής», είπε χαρακτηριστικά. «Θέλουμε να είμαστε μία φιλική προς το bitcoin χώρα», προσέθεσε.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News