Business & Finance Δευτέρα 14/06/2021, 20:09
ΑΓΟΡΕΣ

Νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ ολοκλήρωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την πρώτη συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, με την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου και τις νέες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, να προσφέρουν τη σημερινή στήριξη. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,18%, κλείνοντας στις 458,32 μονάδες, επίπεδο που συνιστά ιστορικό ρεκόρ για κλείσιμο, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έκανε ένα πέρασμα από τις 460,51 μονάδες, που συνιστά ιστορικό υψηλό ρεκόρ. 

Ο κλάδος της ενέργειας με τα κέρδη του 2%, ήταν αυτός που ξεχώρισε, εκμεταλλευόμενος την άνοδο των τιμών του πετρελαίου. 

Οι σημερινές δηλώσεις της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ανοίξει οποιαδήποτε συζήτηση για απόσυρση των μέτρων στήριξης, επέφεραν έναν εφησυχασμό στους επενδυτές. 

Κέρδη της τάξεως του 5,95% κατέγραψε η μετοχή της γερμανικής εταιρείας λογισμικών Teamviewer, μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της με την SAP. 

Αντιθέτως η μετοχή της Philips υποχώρησε κατά 4,16%, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα ανακαλέσει κάποια αναπνευστικά συστήματα και αναπνευστήρες, υπό τον κίνδυνο κάποια αφρώδη μέρη να καταστούν τοξικά. 

Ο γερμανικός DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης παρά το ιστορικό υψηλό ρεκόρ που σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στις 15.802,67 μονάδες, εντέλει έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 0,13%, το μοναδικό χρηματιστήριο εκ των κυριοτέρων που κινήθηκε πτωτικά. 

Στο Παρίσι ο CAC 40 πρόσθεσε 0,24%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,18%, στο +0,16% ο FTSE MIB στο Μιλάνο. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News