Business & Finance Παρασκευή 11/06/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

H Wall Street «αγνόησε» τον πληθωρισμό – Σε νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500

H Wall Street «αγνόησε» τον πληθωρισμό – Σε νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500

Σε νέο ιστορικό υψηλό κατάφερε τελικά να κλείσει ο S&P 500 στη σημερινή συνεδρίαση, παρότι απουσίαζαν οι βασικοί καταλύτες, καθώς οι επενδυτές προσπέρασαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που έδειξαν ότι αυξήθηκε το Μάιο με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2008.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 5% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ελαφρώς υψηλότερα απ΄ό,τι αναμενόταν. 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,2% αγγίζοντας νέο ιστορικό υψηλό στις 4.247,47 μονάδες, κλείνοντας σε επίπεδα ρεκόρ για δεύτερη συναπτή συνεδρίαση. Ο Nasdaq έκλεισε επίσης με άνοδο 0,35% στις14.069,42 μονάδες, με στήριγμα τα κέρδη των μετοχών Apple, Microsoft και Netflix. 

Ο Dow Jones κατάφερε να σταθεροποιηθεί, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε νωρίτερα από τις μετοχές του κλάδου υγείας, κλείνοντας τη συνεδρίαση με οριακή άνοδο 0,04%.

«Παρότι τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, δεν προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη στην αγορά, η οποία τα «χώνεψε» γρήγορα ως κάτι προσωρινό. Την αντίληψη αυτή ενίσχυσε και η αμερικανική αγορά κρατικών ομολόγων», αναφέρει ο Κρέιγκ Τζόνσον, στρατηγικός αναλυτής της Piper Sandler.

H απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο στη διάρκεια του τρέχοντος έτους στο 1,44% από άνω του 1,77% μόλις πριν από δύο μήνες. 

Οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης και ο κλάδος μεταφορών παρουσίασε σταθερά κέρδη, σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις στην αγορά.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow υποχώρησε 080%, ενώ αντίθετα οι S&P 500 και Nasdaq ενισχύθηκαν 0,42% και 1,85% αντίστοιχα. Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη για τρίτη διαδοχική εβδομάδα, ενώ ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας για τέταρτη συναπτή. 

Να σημειωθεί ότι καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινήθηκαν σε στενό πλαίσιο διακύμανσης με ελάχιστους καταλύτες για να διαμορφώσουν ένα σταθερό επενδυτικό κλίμα.

moneyreview.gr
  
   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News