Business & Finance Παρασκευή 11/06/2021, 17:07
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κερδών συνέχεια στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Μάιο

Wall Street: Κερδών συνέχεια στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας

Με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να δείχνουν διάθεση να επεκτείνουν τα χθεσινά τους κέρδη, ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Wall Street, η τελευταία για την τρέχουσας εβδομάδα. 

Η σημερινή συνεδρίαση έρχεται μετά το χθεσινό ιστορικό υψηλό ρεκόρ που σημείωσε ο S&P 500, κλείνοντας στις 4.239, 18 μονάδες και φθάνοντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έως τις 4.249,74 μονάδες. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης μπορεί σήμερα να κινείται υψηλότερα από το χθεσινό του κλείσιμο, ωστόσο έχει καταφέρει έως τώρα να αγγίξει τις 4.247,92 μονάδες, απειροελάχιστα χαμηλότερα από το χθεσινό ιστορικό υψηλό ρεκόρ. 
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Μάιο, ο οποίος σε ετήσια βάση έτρεξε με ρυθμό 5%, ο ταχύτερος σε διάστημα 13 ετών και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 2008, στα πρόθυρα της μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης που ακολούθησε. 

Από την επιτάχυνση αυτή των τιμών του καταναλωτή, οι επενδυτές όπως και χθες έτσι και σήμερα, δείχνουν να μην πτοούνται και να τοποθετούνται στις αμερικανικές μετοχές, παρά το γεγονός ότι από τα μέσα Μαρτίου, το ενδεχόμενο για άνοδο του πληθωρισμού έχει περιβάλλει το αμερικανικό χρηματιστήριο με φόβους, ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αποσύρει τα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας και θα αυξήσει τα επιτόκια. Κι αυτό γιατί ο πληθωρισμός όχι μόνο ενεργοποιείται, αλλά όπως δείχνουν τα στοιχεία των τελευταίων δύο μηνών (τον Απρίλιο η θετική του μεταβολή σε ετήσια βάση ήταν 4,2%), έχει ανεβάσει απότομα ταχύτητα. 

Ωστόσο μια πιο ψύχραιμη εξέταση των γεγονότων, θα διαπιστώσει ότι η φετινή σύγκριση του Απριλίου και του Μαΐου σε σχέση με τους αντίστοιχους περυσινούς μήνες, δεν είναι αντιπροσωπευτική, από τη στιγμή που πέρυσι κατά τη διάρκεια των τριών μηνών της άνοιξης καταγράφηκε το αποκορύφωμα της κρίσης από την πανδημία. 

Μετά τα πρώτα 30 λεπτά των συναλλαγών, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,13%, με τον S&P 500 να παρουσιάζει παρόμοια εικόνα, ενώ ο Nasdaq κινείται ελαφρώς υψηλότερα κατά 0,19%. 

moneyreview.gr
 
 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News