Business & Finance Τετάρτη 9/06/2021, 17:07
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με τις meme μετοχές ξανά στο επίκεντρο  

Σήμερα είναι η ημέρα των meme μετοχών

Wall Street: Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με τις meme μετοχές ξανά στο επίκεντρο  

Για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση διατηρείται η τάση της τρέχουσας εβδομάδας, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις. 

Στη συνεδρίαση για άλλη μια φορά πρωταγωνιστούν οι meme μετοχές, όπου και σήμερα Τετάρτη, στο επίκεντρο έχει βρεθεί η μετοχή της Clover Health, ο επόμενος στόχος των κερδοσκόπων. 

Ωστόσο οι ορέξεις τους αποκαλύφθηκαν από την ομάδα WallStreetBets, με το 30% των μετοχών σε ελεύθερη διασπορά να έχει τοποθετηθεί σε short θέσεις κι έτσι ενεργοποιήθηκε ξάνα ο «συναγερμός» του Reddit.

Η WallStreetBets προέτρεψε τους μικροεπενδυτές να αγοράσουν τη μετοχή της Clover Health, η οποία ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με ένα καθόλα εντυπωσιακό 85,82%, ενώ σήμερα μετά το καμπανάκι της έναρξης η μετοχή άγγιξε το +100% σε διάστημα δύο ημερών προσθέτοντας ακόμη περισσότερο του 14%. 

Σήμερα εξάλλου είναι η ημέρα των meme μετοχών, (μετοχές οι οποίες έχουν προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον εξαιτίας του «θορύβου» που έχουν δημιουργήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι για τις επιδόσεις της εκάστοτε εταιρείας), καθώς όταν ηχήσει το καμπανάκι για τη λήξη της συνεδρίασης, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το α΄ τρίμηνο του 2021, η εταιρεία που προκάλεσε αυτή τη σαρωτική φρενίτιδα των μικροεπενδυτών, η GameStop. 

Με την εταιρεία πριν ξεκινήσει το «διαστημικό ταξίδι» της μετοχής της, στο χείλος της κατάρρευσης, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον σε τι κατάσταση θα είναι η οικονομική της κατάσταση, σε ένα διάστημα κατά το οποίο η μετοχή της εκτοξεύθηκε έως το +1.400%. 

Με συμπληρωμένη την πρώτη μισή ώρα των συναλλαγών, ο Dow Jones προσπαθεί να υπερβεί το 0, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,14%, με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 0,33%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News