Business & Finance Πέμπτη 3/06/2021, 18:58
ΑΓΟΡΕΣ

Fed: Σήμα για αποεπένδυση στα εταιρικά ομόλογα 

Η Fed είχε αποκτήσει εταιρικά ομόλογα συνολικής αξίας 13,8 δισ. δολαρίων

Fed: Σήμα για αποεπένδυση στα εταιρικά ομόλογα 

Το παράρτημα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη, θα αρχίσει να επιστρέφει τα εταιρικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά που διακρατεί στο χαρτοφυλάκιό της και τα οποία αγοράσθηκαν εν μέσω της πανδημίας, αρχής γενομένης από τις 7 Ιουνίου. 

Η Fed της Νέας Υόρκης μία ημέρα αφότου ήρθε η επίσημη ανακοίνωση ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα επιστρέψει στη δευτερογενή αγορά ομολόγων τους εταιρικούς τίτλους χρέους, τους οποίους είχε αποκτήσει μέσω πιστωτικής διευκόλυνσης για την πανδημία, γίνεται η πρώτη τράπεζα που κάνει πράξη τις χθεσινές εξαγγελίες.

Μέσω της διευκόλυνσης αυτής η Fed είχε αποκτήσει εταιρικά ομόλογα συνολικής αξίας 13,8 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 8,6 δισ. δολάρια αφορούσαν εταιρικά ομόλογα που αποκτήθηκαν από ETFs που τοποθετούνται στη συγκεκριμένη αγορά και τα υπόλοιπα 5,2 δισ. δολάρια εταιρικούς τίτλους. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ όπως ανακοίνωσε χθες σκοπεύει έως το τέλος του τρέχοντος έτους να έχει πουλήσει τα συγκεκριμένα ομόλογα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Fed, η διάθεσή τους θα γίνει σταδιακά και με σειρά και η απόφαση αυτή δεν έχει να κάνει με την ευρύτερη νομισματική της πολιτική. 

Κάτι που σημαίνει ότι θα εξακολουθήσει τις αγορές ύψους 120 δισ. δολαρίων τον μήνα κρατικών ομολόγων, προκειμένου να στηρίξει την αμερικανική οικονομία και επί του παρόντος τουλάχιστον όπως διατείνονται οι αξιωματούχοι της Fed δεν έχει σκοπό να μειώσει τον ρυθμό αυτών των αγορών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News