Business & Finance Δευτέρα 31/05/2021, 21:45
ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Χρυσός: Με άνοδο 8% το Μάιο – Τα μεγαλύτερα κέρδη σε διάρκεια 10 μηνών

Χρυσός: Με άνοδο 8% το Μάιο – Τα μεγαλύτερα κέρδη σε διάρκεια 10 μηνών

Τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάρκεια 10 μηνών παρουσίασε ο χρυσός στη διάρκεια του Μαίου, βρίσκοντας στήριγμα στο εξασθενημένο δολάριο που υποχώρησε για δεύτερο συναπτό μήνα και στις αυξανόμενες ανησυχίες για τον πληθωρισμό καθότι οι πιέσεις στις τιμές καθιστούν πιο ελκυστικό το πολύτιμο μέταλλο. 

Η τιμή spot του χρυσού αυξήθηκε 8% σε μηνιαία βάση, στη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο του 2020, ενώ με άνοδο κινήθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα, στα 1.909 δολάρια η ουγκιά. 

Το δολάριο παραμένει εξασθενημένο, και αυτό είναι υποστηρικτικό, αναφέρει ο Στέφεν Ινς, εταίρος της SPI Asset Management, o οποίος βλέπει τώρα την τιμή του χρυσού να οδεύει προς τα 2.000 δολάρια. Ο δείκτης δολαρίου έκλεισε με απώλειες για δεύτερο συναπτό μήνα, ενώ η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς παραμένει συγκρατημένη, κοντά στο 1,60%. 

Από τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το παλλάδιο αυξήθηκε 0,2% στα 2.832 δολάρια η ουγκιά, ενώ σε μηνιαία βάση κατέγραψε τις πρώτες απώλειες στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Επίσης, με κέρδη 0,6% κινήθηκε στη συνεδρίαση και ο άργυρος, πάνω από τα 28 δολάρια, ενώ σε μηνιαία βάση παρουσίασε τα μεγαλύτερα κέρδη από πέρυσι το Δεκέμβριο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από REUTERS

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News