Business & Finance Τρίτη 9/03/2021, 21:49
ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Κέρδη άνω του 2% για τον χρυσό

Κέρδη άνω του 2% για τον χρυσό

Σε εντυπωσιακή άνοδο, άνω του 2%, επέστρεψε η τιμή του χρυσού στη σημερινή συνεδρίαση, παίρνοντας μία ανάσα από την έστω και μικρή αποκλιμάκωση των αμερικανικών αποδόσεων και το ασθενέστερο δολάριο, καταγράφοντας ισχυρή ανάκαμψη από το χαμηλό εννεαμήνου που άγγιξε στην χθεσινή συνεδρίαση. 

Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο ενισχύθηκε 2,1% στα 1.717 δολάρια η ουγκιά, αφού στη συνεδρίαση της Δευτέρας είχε υποχωρήσει έως τα 1.676 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Ιουνίου του 2020.

«Δεν ξέρω εάν αυτό είναι το τέλος της ανοδικής πορείας των αποδόσεων, ομως είναι μία αρχή. Οι συναλλασσόμενοι στην αγορά του χρυσού και του αργύρου περίμεναν για την εξέλιξη αυτή και επιστρέφουν δυναμικά στην αγορά, λαμβάνοντας υπόψη τον υπερβολικό βαθμό των ρευστοποιήσεων», αναφέρει ο Μπομπ Χάμπερκορν, στρατηγικός αναλυτής της RJO Futures. 

Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, το πολύτιμο μέταλλο βρήκε στήριγμα και σε κάποιες ευκαιριακές αγορές των επενδυτών που έσπευσαν να επωφεληθούν από την πρόσφατη πτώση του. Ωστόσο, ο Χάιο Φου της Bank of China International θεωρεί ότι η ανοδική κίνηση του χρυσού είναι απλά προσωρινή και ότι ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει η τάση του.

Από τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή αργύρου ενισχύθηκε 3,7% στα 26,01 δολάρια η ουγκιά, ενώ άνοδο περίπου 3,3% κατέγραψε και η πλατίνα με την τιμή της στα 1.172 δολάρια. Αντίθετα, το παλλάδιο υποχωρούσε 0,5% στα 2.302 δολάρια. 

 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News