Business & Finance Πέμπτη 20/05/2021, 22:00
ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

«Φθηνή» επενδυτική ευκαιρία θεωρούν αναλυτές τον χρυσό

«Φθηνή» επενδυτική ευκαιρία θεωρούν αναλυτές τον χρυσό

O χρυσός αποτελεί «σχετικά φθηνή» επενδυτική ευκαιρία και θα συνεχίσει να αυξάνεται ακόμη και στην περίπτωση που ξεπεράσει σύντομα τα 1.900 δολάρια η ουγκιά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο στρατηγικός αναλυτής της TD Securities Ρίτσαρντ Κέλι. 

Στη σημερινή συνεδρίαση, η τιμή του χρυσού στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,02%, στα 1.881,90 δολάρια ανά ουγκιά, μετά από κέρδη 0,7% την Τετάρτη. Πρόκειται για την έκτη συνεχόμενη ημέρα ανόδου για το πολύτιμο μέταλλο, στο πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί μετά τις εννέα διαδοχικές συνεδριάσεις κερδών που είχε καταγράψει στις 29 Ιουλίου 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Να σημειωθεί ότι η τιμή spot του χρυσού άγγιξε ιστορικό υψηλό στα 2.063 δολάρια η ουγκιά πέρυσι τον Αύγουστο.

Ο Κέλι αναφέρθηκε επίσης και στη σχέση του χρυσού με το αμερικανικό δολάριο. Από τη στιγμή που ο χρυσός αποτιμάται σε δολάρια, η όποια πτώση του αμερικανικού νομίσματος θα μπορούσε να ωθήσει σε περαιτέρω άνοδο την τιμή του χρυσού. «Το πολύτιμο μέταλλο θεωρείται σχετικά φθηνό, οπότε έχει άπλετο περιθώριο ανόδου», ανέφερε ο στρατηγικός αναλυτής της TD Securities. 

Yπογραμμίζει ότι ακόμη και στην περίπτωση που φθάσει τα 1.900 δολάρια η ουγκιά, θα εξακολουθήσει να έχει περιθώριο ανόδου. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News