Business & Finance Πέμπτη 6/05/2021, 21:45
ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

«Έσπασε» το φράγμα των 1.800 δολαρίων ο χρυσός

«Έσπασε» το φράγμα των 1.800 δολαρίων ο χρυσός

Σε κούρσα ανόδου επιδόθηκε η τιμή του χρυσού, καθώς το δολάριο υπαναχώρησε από το υψηλό δύο εβδομάδων και οι αμερικανικές ομολογιακές αποδόσεις αποκλιμακώθηκαν, με αποτέλεσμα το πολύτιμο μέταλλο να διαπεράσει το ψυχολογικό φράγμα των 1.800 δολαρίων η ουγκιά.

Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο ενισχύεται 1,6% αγγίζοντας τα 1.814,50 δολάρια η ουγκιά, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Φεβρουαρίου. Αναλυτές εκτιμούν ότι παρά τη διάχυτη αισιοδοξία για την αμερικανική οικονομία, η Φέντεραλ Ριζέρβ δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από τη σημερινή υποστηρικτική στάση της, ενώ οι ανησυχίες των επενδυτών για τον πληθωρισμό θα ωθήσουν σε περαιτέρω άνοδο τον χρυσό, δεδομένου ότι θεωρείται ασφαλές καταφύγιο κατά της αύξησης των τιμών. «Ο χρυσός αρχίζει να κινείται ανοδικά στις αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις. Το επόμενο στοίχημα είναι τα 1.850 δολάρια σε ορίζοντα ενός μηνός», αναφέρει ο αναλυτής Εντγουαρντ Μέιερ της ED&F Man Capital Markets. 

Από τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή παλλάδιου υποχωρεί 1%, διαμορφούμενη στα 2.943 δολάρια, αφού στη συνεδρίαση της Τρίτης άγγιξε νέο ιστορικό υψηλό στα πάνω από τα 3.000 δολάρια εν μέσω έλλειψης προσφοράς.

Αντίθετα, η τιμή αργύρου σημειώνει άνοδο 3,1% στα 27,33 δολάρια η ουγκιά, ενώ και της πλατίνας καταγράφει κέρδη 2,1%% στα 1.250 δολάρια η ουγκιά. 

Πηγή: REUTERS

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News