Business & Finance Παρασκευή 26/02/2021, 22:18
ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Σε χαμηλό οκταμήνου ο χρυσός, με πτώση 3%

Σε χαμηλό οκταμήνου ο χρυσός, με πτώση 3%

Στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάρκεια οκτώ μηνών βυθίστηκε σήμερα η τιμή του χρυσού καταγράφοντας πτώση για δεύτερη συναπτή εβδομάδα, αλλά και μηνιαίες απώλειες, καθώς η βελτίωση των οικονομικών προοπτικών σε συνδυασμό με τις πληθωριστικές ανησυχίες ώθησαν στα ύψη τις ομολογιακές αποδόσεις.

Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο υποχώρησε έως και 3% διαμορφούμενη στα 1.716 δολάρια η ουγκιά, στο χαμηλότερο επίπεδο από τoν Ιούνιο του 2020, για να επιστρέψει εν συνεχεία στα 1.726 δολάρια.

Σε μηνιαία βάση κατέγραψε απώλειες 6,4%, στην χειρότερη επίδοση απο το Νοέμβριο του 2016. «Η άνοδος των αμερικανικών αποδόσεων σε συνδυασμό με την ανάκαμψη του δολαρίου επανάφεραν στις αγορές την τάση ανάληψης ρίσκου. Αυτό αποτελεί μία πολύ άσχημη συνταγή για το πολύτιμο μέταλλο», αναφέρει αναλυτής της TD Securities. Aναλυτές της OANDA δεν βλέπουν ιδιαίτερα ευνοϊκές τις προοπτικές του χρυσού σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. 

Από τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή αργύρου υποχωρούσε 3,9% στα 26,34 δολάρια η ουγκιά, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, της τάξης του 2,5%. Το παλλάδιο υποχωρούσε αντίστοιχα 3,3% στα 2.321 δολάρια, όμως σε μηνιαία βάση σημείωσε την καλύτερη επίδοση στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου με κέρδη άνω του 6%, χάρη στη μεγάλη ζήτηση από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η πλατίνα υποχωρούσε επίσης 2% στα 1.191 δολάρια, παρουσιάζοντας απώλειες 5,1% την εβδομάδα. Στο μήνα όμως σημείωσε άνοδο άνω του 12%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News