Business & Finance Δευτέρα 22/02/2021, 22:03
ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Σε άνοδο 1,5% η τιμή του χρυσού

Σε άνοδο 1,5% η τιμή του χρυσού

Εντυπωσιακή άνοδο άνω του 1,5% κατέγραψε σήμερα η τιμή του χρυσού πλησιάζοντας υψηλό εβδομάδας, καθώς οι προσδοκίες για αύξηση του πληθωρισμού προκάλεσαν ανησυχίες στους επενδυτές στην αγορά μετοχών με αποτέλεσμα να στραφούν στην ασφάλεια το πολύτιμου μετάλλου. Επιπλέον, το ασθενέστερο δολάριο προσέφερε περαιτέρω στήριγμα στο χρυσό. 

Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο ξεπέρασε και πάλι το φράγμα των 1.800 μονάδων, το οποίο αναλυτές θεωρούσαν ως «κρίσιμο επίπεδο» για την περαιτέρω ανάκαμψη του πολύτιμου μετάλλου. «Είναι φανερή η ροή επενδύσεων προς την αγορά χρυσού καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανήσυχοι για την αύξηση των ομολογιακών αποδόσεων που θα μπορούσε να ανακόψει την άνοδο των μετοχών», αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής της TD Securities Ντάνιελ Γκάλι. 

Αναλυτής της Commerzbank αναφέρει ότι ο πραγματικός λόγος πίσω από την άνοδο των τιμών χρυσού είναι ότι ενισχύονται σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα οι προοπτικές αυξησης του πληθωρισμού. Με ενδιαφέρον περιμένουν οι επενδυτές και την ομιλία του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ, για πιθανές αναφορές του στην αύξηση των ομολογιακών αποδόσεων. 

Από τα υπόλοιπα βασικά μέταλλα, η τιμή αργύρου ενιχύθηκε 3% ξεπερνώντας τα 28 δολάρια η ουγκιά, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου. Η πλατίνα αυξήθηκε οριακά στα 1.274,80 δολάρια, ενώ σε μικρή άνοδο 0,4% βρέθηκε και το παλλάδιο στα 2.388 δολάρια. 
 
moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News