Business & Finance Παρασκευή 19/02/2021, 22:38
ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Πτώση 2,4% για τον χρυσό αυτή την εβδομάδα

Πτώση 2,4% για τον χρυσό αυτή την εβδομάδα

Σε άνοδο γύρισε η τιμή το χρυσού, ανακάμπτοντας από την αρχική πτώση που την οδήγησε σε χαμηλό άνω των επτά μηνών, καθώς το δολάριο έχασε έδαφος. Παρ΄όλα αυτά, η άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων οδήγησε την τιμή του πολύτιμου μετάλλου στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τις αρχές Ιανουαρίου. 

Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,3% στα 1.780 δολάρια η ουγκιά, αφού αρχικά είχε διολισθήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Ιουλίου, στα 1.759 δολάρια. Σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο, απώλεσε 2,4% της αξίας του, στη μεγαλύτερη πτώση από τις 8 Ιανουαρίου. 

«Η πτώση του αμερικανικού νομίσματος ώθησε σε άνοδο τον χρυσό», αναφέρει ο Μπαρτ Μέλεκ, επικεφαλής στρατηγικής για εμπορεύματα της TD Securities, αποδίδοντας εν μέρει την άνοδο σε τεχνική κίνηση. Ωστόσο, το πρόβλημα για τον χρυσό εξακολουθούν να είναι οι υψηλές αποδόσεις και συνεχίζουμε, όπως είπε, να βλέπουμε άνοδο στις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων. Ωστόσο, η όποια άνοδος, επισημαίνουν άλλοι αναλυτές, θα αντισταθμιστεί από τη συνεχιζόμενη χαλαρή νομισματική πολιτική και τα χαμηλά πραγματικά επιτόκια. 

Από τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή της πλατίνας ενισχύθηκε 0,2% στα 1.277,18 δολάρια η ουγκιά, καταγράφοντας κέρδη για τρίτη διαδοχική εβδομάδα, αφού έκανε άλμα σε υψηλό άνω των έξι ετών τη Δευτέρα. Το παλλάδιο ενισχύθηκε περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα στα 2.376 δολάρια η ουγκιά, ενώ ο άργυρος κινήθηκε στα 27,25 δολόρια με άνοδο 0,8%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News