Business & Finance Τετάρτη 12/05/2021, 16:00
ΑΓΟΡΕΣ

Ether: Νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, στο +500% από την αρχή του έτους 

Το ενδιαφέρον για το εν λόγω κρυπτονόμισμα συνεχώς εντείνεται

Ether: Νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, στο +500% από την αρχή του έτους 

Νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ σημείωσε σήμερα Τετάρτη το κρυπτονόμισμα Ether, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που σημείωσε δύο μόλις ημέρες νωρίτερα, εν μέσω μιας γενικευμένης αποδοχής για το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα από αποκεντρωμένες χρηματοπιστωτικές πλατφόρμες, όπως και από ιδρύματα. 

Η τιμή του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος με όρους κεφαλαιοποίησης στον κόσμο, «αναρριχήθηκε» έως τα 4.372,35 δολάρια σήμερα, επίπεδο που συνιστά νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, ενώ από την αρχή του έτους τα κέρδη του πλησιάζουν το 500%, αφήνοντας κατά πολύ πίσω του τα κέρδη που παρουσιάζει το Bitcoin, τα οποία δεν ξεπερνούν το 94%.  

Ether: Νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, στο +500% από την αρχή του έτους -1

Το ενδιαφέρον για το εν λόγω κρυπτονόμισμα συνεχώς εντείνεται, από τη στιγμή που η τεχνολογία blockchain, η ethereum, χρησιμοποιείται όλο και πιο ευρέως από αποκεντρωμένες πλατφόρμες, οι οποίες επιτρέπουν τον δανεισμό σε κρυπτονομίσματα, εκτός των παραδοσιακών τραπεζικών ιδρυμάτων. 

Σήμερα οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας JP Morgan, δήλωσαν ότι ο ρυθμός της εξέλιξης της αγοράς του ethereum «παραμένει ραγδαίος» και πως υπάρχει ακόμη χώρος για περαιτέρω ανάπτυξη. Σύμφωνα με το σημείωμα των αναλυτών το ενδιαφέρον για τα futures σε Ethereum έχει αυξηθεί κατά 40 εκατ. δολάρια σε διάστημα τριών μηνών, μια παρόμοια αύξηση με αύτη στα futures σε Bitcoin, όταν αυτά τέθηκαν σε διαπραγμάτευση στα τέλη του 2017. 

«Όταν τα futures σε Bitcoin έτυχαν ευρύτερης αποδοχής από τους θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι ένιωσαν πιο άνετα με τα κρυπτονομίσματα, άνοιξαν το δρόμο για μια πιο ταχεία αποδοχή των futures σε Ether», τονίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας. 

Ωστόσο ήταν οι ίδιοι αναλυτές, οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα, προειδοποίησαν ότι η αυξανόμενη αποτίμηση του Ether, δεν υποστηρίζεται από δεδομένα που υποδεικνύουν πόσο ευρέως χρησιμοποιείται. 

Χθες εξάλλου οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ με τη σειρά τους προειδοποίησαν τους επενδυτές για τους κινδύνους που εμπεριέχουν τα futures σε Bitcoin, στις επενδύσεις σε αμοιβαία κεφάλαια. Με ανακοίνωσή της η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τόνισε ότι η αγορά του Bicoin, είναι κερδοσκοπική η οποία στερείται ρύθμισης. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News