Business & Finance Τρίτη 13/04/2021, 11:15
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Καλπάζει από ρεκόρ σε ρεκόρ

Bitcoin: Καλπάζει από ρεκόρ σε ρεκόρ

Δεν έχει τέλος η κούρσα του Bitcoin. Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα είδε σήμερα την αξία του να εκτινάσσεται έως και τα 62.575 δολάρια, καταγράφοντας έτσι νέο ιστορικό ρεκόρ.  

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα του πλανήτη έχει δει την τιμή του να υπερδισπλασιάζεται από τις αρχές του 2021 και να εννιαπλασιάζεται τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς αυξάνεται αισθητά η αποδοχή του ως μέσου πληρωμής ή εναλλακτικής επένδυσης.

Αρκετές μεγάλες εταιρείες αρχίζουν να δέχονται το Bitcoin για πληρωμές ή ακόμη και επενδύουν σε αυτό, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Tesla. H Goldman Sachs έχει ανακοινώσει ότι είναι κοντά στο να προσφέρει επενδυτικά οχήματα για Bitcoin και άλλα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού σε πλούσιους πελάτες της. Η Morgan Stanley σχεδιάζει να προσφέρει σε δικούς της εύπορους πελάτες πρόσβαση σε τρία funds, που επιτρέπουν την κατοχή κρυπτονομισμάτων. Οι Paypal και Visa δέχονται κρυπτονομίσματα στην επεξεργασία πληρωμών. 

H JPMorgan Chase έγραφε σε πρόσφατη αναφορά της ότι ο περιορισμός της μεταβλητότητας στην τιμή του  Βitcoin θα μπορούσε να πυροδοτήσει το ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών. 

Να σημειώσουμε ότι σε τροχιά ανόδου βρίσκονται και άλλα κρυπτονομίσματα. Η συνολική αξία των περισσότερων από 6.600 ψηφιακών νομισμάτων, που παρακολουθεί η CoinGecko, έχει σπάσει το φράγμα των 2 τρισ. δολαρίων. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News