Business & Finance Κυριακή 11/04/2021, 17:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ξανά πάνω από τα 60.000 δολάρια «σκαρφάλωσε» το Bitcoin

Ξανά πάνω από τα 60.000 δολάρια «σκαρφάλωσε» το Bitcoin

Το ορόσημο των 60.000 δολαρίων ξεπέρασε το Bitcoin μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τις αναφορές για περιορισμό των νέων του ψηφιακών αποθεμάτων και τις συνεχιζόμενες ενδείξεις για υιοθέτησή του από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες, να το βοηθούν να διαφύγει από το στενό εύρος στο οποίο διαπραγματευόταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η τιμή του μεγαλύτερου με όρους κεφαλαιοποίησης και πιο γνωστού κρυπτονομίσματος στον κόσμο αναρριχήθηκε έως τα 61.222,22 δολάρια χθες Σάββατο, το υψηλότερο επίπεδο σχεδόν ενός μηνός, ενώ σήμερα έκανε ένα πέρασμα από τα 60.667 δολάρια, για να υποχωρήσει στη συνέχεια κατά 1,40% στα 59.643 δολάρια.

Το Bitcoin έχει «εκτοξευθεί» κατά 116% από το χαμηλό του τρέχοντος έτους στα 27.734 δολάρια στις 4 Ιανουαρίου, ενώ έσπασε το φράγμα των 60.000 δολαρίων για πρώτη φορά στις 13 Μαρτίου, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό ρεκόρ στα 61,781,83 δολάρια, αμέσως μετά την υπογραφή του δημοσιονομικού πακέτου στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζάστιν ντ’ Ανέθαν, διευθυντής πωλήσεων στην εταιρεία διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Diginex στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι οι επενδυτές έχουν στραφεί στις χρηματιστηριακές αγορές και σε άλλα κρυπτονομίσματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αφήνοντας το Bitcoin σε μια αδράνεια να διαπραγματεύεται πέριξ των 58.000 δολαρίων.

«Αυτό άλλαξε μόλις χθες όταν διαπέρασε τα 60.000 δολάρια. Με εκείνους που εξορύσσουν να μην πωλούν τα πρόσφατα δημιουργημένα, τα διαπραγματεύσιμα αποθέματα έχουν φθάσει σε πολυετή χαμηλά και η αδιάκοπη εισροή εταιρειών, funds, μεγάλων και μικρών επενδυτών, στην αγορά, έφερε την ώθηση αυτή, συμπλήρωσε.

Τα εξωπραγματικά κέρδη του Bitcoin φέτος οφείλονται στην ολοένα και αυξανόμενη αποδοχή του ως επένδυση και ως μέσου πληρωμής, συνοδευόμενο από τη ροή κεφαλαίων από τους μικροεπενδυτές σε μετοχές, ETFs και άλλα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Την ίδια ώρα η λίστα με τις εταιρείες που το έχουν αποδεχθεί περιλαμβάνει, τη BNY Mellon, τη  διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων BlackRock, τον κολοσσό στις πιστωτικές κάρτες Mastercard, ενώ εταιρείες όπως οι Tesla, Square, και MicroStrategy έχουν επενδύσει σε αυτό.

Επίσης μεγάλες αμερικανικές τράπεζες όπως η Morgan Stanley, επιδιώκουν να προσφέρουν στους πελάτες τους πρόσβαση σε funds σε Bitcoin.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News