Business & Finance Παρασκευή 2/04/2021, 17:39
BUSINESS & FINANCE

Μπορεί το Ethereum να «απειλήσει» το Bitcoin;

Μπορεί το Ethereum να «απειλήσει» το Bitcoin;

Πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2.000 δολαρίων «σκαρφάλωσε» -για πρώτη φορά στην ιστορία του- το Ethereum, το οποίο αποτελεί το «Νο.2» κρυπτονόμισμα παγκοσμίως.

Πιο συγκεκριμένα, το δεύτερο πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα ενιχύθηκε την Παρασκευή κατά 2,3% και διαμορφώθηκε στα 2.014 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Second-largest crypto rallies past $2,000

Μάλιστα, από τις αρχές του 2021, το ξέφρενο ράλι του Ethereum κυμαίνεται σε σχεδόν 170%, παίρνοντας την «σκυτάλι» από το Bitcoin (59.480 δολάρια), το οποίο εντός του έτους έχει εμφανίσει οριακές μεταβολές.

«Πηγαίνει πραγματικά υψηλά κι αυτό προσελκύει ακόμη περισσότερους επενδυτές» σχολιάζει στο Bloomberg ο Τζούλιους ντε Κεμπενέρ, αναλυτής της StockCharts.com. «Το Ether κερδίζει δυναμική έναντι του Bitcoin».

Δεν είναι τυχαίο ότι η φετινή πορεία του Ethereum προσομοιάζει την περσινή του Bitcoin, το οποίο κατάφερε μέσα στο 12μηνο να διπλασιάσει την αξία του, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ, παρά τις «φωνές» περί φούσκας.

Πάντως, η διαφορά των δύο κρυπτονομισμάτων εξακολουθεί να είναι μεγάλη, με την κεφαλαιοποίηση του Bitcoin να υπερβαίνει το 1,1 τρισ. δολάρια έναντι 230 δισ. δολαρίων του Ether.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News