Business & Finance Τρίτη 9/03/2021, 20:57
ΑΓΟΡΕΣ

Ίπταται ο Nasdaq στη Wall Street, ήπια κέρδη στην Ευρώπη 

Ίπταται ο Nasdaq στη Wall Street, ήπια κέρδη στην Ευρώπη 

Την καλύτερή του ημέρα σε διάστημα σχεδόν ενός έτους έχει βάλει πλώρη να καταγράψει σήμερα ο Nasdaq, βγάζοντας σθεναρή αντίδραση μετά τις απώλειες 2,41% που υπέστη χθες.

Ειδικότερα, ο τεχνολογικός δείκτης της Wall Street έχει υπερβεί το +4%, στην καλύτερη ημερήσια επίδοσή του από τις 14 Απριλίου του 2020.

Ο τεχνολογικός κλάδος έχει πάρει σήμερα από το «χέρι» το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και το οδηγεί σε ισχυρά κέρδη, με τον S&P 500 να ενισχύεται άνω του 2%, καθώς η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των κρατικών αμερικανικών ομολόγων, λειτούργησε ως ομαδικό παράγγελμα για τις αμερικανικές μετοχές.

Η μετοχή της GameStop με άλμα 22,72% και σήμερα έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω της μετά την εκτόξευση 41,21% στη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ κέρδη άνω του 20% παρουσιάζει και η μετοχή της Tesla, καταβάλλοντας προσπάθειες να διαγράψει εξ ολοκλήρου τα κέρδη που σημείωσε κατά τις προηγούμενες πέντε συνεδριάσεις. 

Οι μετοχές των εταιρειών του «μένουμε σπίτι» οι οποίες δέχθηκαν έντονες πιέσεις το προηγούμενο διάστημα από την άνοδο των αποδόσεων, σήμερα επανακάπτουν με αυτές των Big Tech να οδηγούν τις σημερινές υψηλές πτήσεις. 

Στην Ευρώπη από την άλλη οι επενδυτές ήταν σαφώς πιο εγκρατείς, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro STOXX 600 να κλείνει με κέρδη της τάξεως του 0,76%, παίρνοντας ώθηση από τους κλάδους της τεχνολογίας, των λιανικών πωλήσεων και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, που σημείωσαν κέρδη 2,52%, 2,34% και 2% αντίστοιχα.  

Στον αντίποδα πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος των πρώτων υλών διαγράφοντας 1,81% και των τραπεζών που υποχώρησε κατά 1,11%.

Από τα κυριότερα χρηματιστήρια αυτό του Μιλάνου ξεχώρισε με άνοδο 0,57%, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να κλείνει στο +0,40% και τον CAC 40 να ακολουθεί από κοντά προσθέτοντας 0,37%, ενώ το χρηματιστήριο του Λονδίνου ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,17%. 

moneyreview.gr 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News