Business & Finance Τρίτη 9/03/2021, 19:12
ΑΓΟΡΕΣ

Η μετοχή που ξεπέρασε ακόμη και της Gamestop με κέρδη 4.000% σε ένα χρόνο 

Η μετοχή που ξεπέρασε ακόμη και της Gamestop με κέρδη 4.000% σε ένα χρόνο 

Η NanoRepro είναι μια γερμανική ιατρική εταιρεία που αντικείμενό της ήταν τα τεστ γονιμότητας, έως ότου έκανε την εμφάνισή του ο κορωνοϊός. Έκτοτε προχώρησε σε αλλαγή του επιχειρηματικού της μοντέλου, κάνοντας στροφή στα τέστ κατά της Covid-19, μια αλλαγή η οποία αποδείχθηκε κάτι περισσότερο από σωστή. 

Από τον περασμένο Μάρτιο έως στο αποκορύφωμά της τον φετινό Μάρτιο, η μετοχή της κατέγραφε κέρδη άνω του 4.000%, κάνοντας τη μετοχή της GameStop με ενίσχυση της τάξεως του 1.600% εν μέσω της φρενίτιδας των μικροεπενδυτών, να μοιάζει μικρή. 

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα έκαναν την εμφάνισή τους σημάδια δραστηριότητας δανεισμού των μετοχών της γερμανικής εταιρείας, σύμφωνα με στοιχεία από της FIS Astec Analytics, υποδεικνύοντας ότι ορισμένοι επενδυτές παίρνουν short θέσεις.

Πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου, δεν υπήρχε ίχνος τέτοιας δραστηριότητας, εν μέρει λόγω της μικρής διασποράς των μετοχών από τη στιγμή που η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας δεν είναι μεγάλη, με τους επενδυτές να συσσωρεύονται στις μετοχές της στις μετοχές NanoRepro μετά τη μεγάλη ζήτηση για τεστ κορωνοϊού, η οποία οδήγησε δεκαπλασιασμό των πωλήσεών της το 2020.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της FIS Astec, το κόστος δανεισμού των μετοχών ανήλθε στο 17% την περασμένη Τετάρτη, δέκα φορές υψηλότερα από τον μέσο όρο του κλάδου.

Την ίδια ημέρα, η τιμή της μετοχής της NanoRepro έφθασε στα 22 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ξεπερνάει τα 240 εκατ. ευρώ, από μόλις 5 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Έκτοτε η μετοχή έχει χάσει σημαντικό έδαφος, με τις σημερινές απώλειες να ανέρχονται στο -14,94%.

Παρά την πρόσφατη πτώση, η μετοχή της NanoRepro παραμένει σε διαστημική χρονιά στο +2.500% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, μια μεταβολή που υποσκελίζει κατά πολύ τα σημαντικά κέρδη του Bitcoin ή της μετοχής της Tesla.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News