Business & Finance Δευτέρα 22/02/2021, 20:49
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νέο ράλι το πετρέλαιο με την κακοκαιρία στις ΗΠΑ να παραμένει

Σε νέο ράλι το πετρέλαιο με την κακοκαιρία στις ΗΠΑ να παραμένει

Με ράλι μπήκαν στην τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου οι τιμές του πετρελαίου, καθώς το πολικό ψύχος που επικρατεί στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, έχει αναγκάσει τις πετρελαϊκές εταιρείες να διακόψουν την παραγωγή τους, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τα ημερήσια αποθέματα στην αμερικανική αγορά. 

Περί τις 21:50 η τιμή του μπρεντ σημείωνε άνοδο 2,86% στα 63,92 δολάρια το βαρέλι, ενώ αυτή του αργού ενισχυόταν 3,27% στα 61,20 δολάρια το βαρέλι. 

Ο παγετός στα νότια και δυτικά των ΗΠΑ, έχει επιφέρει τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου έως και 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα και κατά 21 δισ. κυβικά πόδια στην παραγωγή φυσικού αερίου. Παράλληλα είναι η πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, όπου οι αμερικανικές εταιρείες μείωσαν τον αριθμό των εγκαταστάσεων γεώτρησης λόγω του κρύου και του χιονιού στο Τέξας και το Νέο Μεξικό.

Στο μεταξύ οι χώρες μέλη της συμμαχίας ΟΠΕΚ+ (ο ΟΠΕΚ συν κάποιες χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας) πρόκειται να συναντηθούν στις 4 Μαρτίου, με πηγές να αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει απόφαση για χαλάρωση στις περικοπές της ημερήσιας παραγωγής, καθώς οι τιμές του ορυκτού καυσίμου έχουν ανακάμψει. 

Ωστόσο όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον ΟΠΕΚ+ οποιαδήποτε αύξηση της παραγωγής θα είναι πιθανώς μέτρια, δεδομένης της παρατεταμένης αβεβαιότητας για την πανδημία. 

Η Σαουδικά Αραβία παραμένει στην θέση της οι τιμές του πετρελαίου να επιστρέψουν στα 80 δολάρια το βαρέλι, με τη Ρωσία να εμμένει για χαλάρωση των υφιστάμενων περικοπών και επιστροφή της ημερήσιας παραγωγής στα κανονικά επίπεδα, όπως τονίζει ο επικεφαλής αναλυτής για τα εμπορεύματα στη SEB Μπγιαρν Σιλντροπ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News