Business & Finance Τετάρτη 3/02/2021, 19:40
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη στην Ευρώπη με οδηγό τις ιταλικές μετοχές

Κέρδη στην Ευρώπη με οδηγό τις ιταλικές μετοχές

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν και τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, σε μια ημέρα κατά την οποία οι χρηματιστηριακές αγορές έκαναν περισσότερο συντήρηση δυνάμεων μετά τις υψηλές πτήσεις των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,33%, βρίσκοντας στήριξη από τις ιταλικές μετοχές, οι οποίες σήμερα επιδόθηκαν σε ράλι, στέλνοντας το χρηματιστήριο του Μιλάνου στο +2,09% στο κλείσιμό του. 

Την ευφορία αυτή στο ιταλικό χρηματιστήριο πυροδότησε η επανεμφάνιση του «σούπερ Μάριο» στον πολιτικό στίβο της Ιταλίας.

Μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντζι, ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσε εντολή στον πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, να σχηματίσει κυβέρνηση. Ο Ντράγκι ο κατά πολλούς εκείνος στον οποίο οφείλεται η έξοδος της Ευρωζώνης από τη μεγάλη κρίση χρέους το 2012 και η διάσωση του ευρώ, τυγχάνει ευρείας αποδοχής στην Ιταλία. 

Στη σημερινή συνεδρίαση την παράσταση έκλεψαν οι κλάδοι της αυτοκινητοβιομηχανίας και των τηλεπικοινωνιών με κέρδη 2,71% και 2,30% αντίστοιχα.

Η μετοχή που έλαμψε ήταν αυτή της Daimler η οποία πραγματοποίησε άμλα 7,85%, μετά τις αναφορές ότι ετοιμάζεται για απόσχιση του τμήματος των φορτηγών και εισαγωγή του στο χρηματιστήριο κατά τη διάρκεια του β΄ εξαμήνου του 2021.

 
Στον αντίποδα η μετοχή της GlaxoSmithKline έκανε βουτιά 6,29%, παρά τα δημοσιεύματα ότι εργάζεται μαζί με τη γερμανική CureVac (+4,73%) για την ανάπτυξη εμβολίων κατά των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού. 

Στα υπόλοιπα κυριότερα χρηματιστήρια το «μενού» περιελάμβανε όλες τις «γεύσεις». Κέρδη 0,71% για τον DAX στη Φρανκφούρτη, καμία μεταβολή για τον CAC 40 Παρίσι, απώλειες 0,14% για τον FTSE 100 στο Λονδίνο. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News