Business & Finance Τρίτη 2/02/2021, 21:09
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζονται οι υψηλές πτήσεις των ευρωπαϊκών μετοχών 

Συνεχίζονται οι υψηλές πτήσεις των ευρωπαϊκών μετοχών 

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίσθηκε η άνοδος των ευρωπαϊκών μετοχών σήμερα, διατηρώντας το θετικό μομέντουμ με το οποίο εισήλθαν στην τρέχουσα εβδομάδα, αλλά και στον Φεβρουάριο. 

Σήμερα στις αγορές επικράτησε μια γενικευμένη αίσθηση ότι επέστρεψε η λογική μετά τις επιθέσεις των μικροεπενδυτών στα κερδοσκοπικά funds κι έτσι οι «παραδοσιακοί» επενδυτές επέστρεψαν στα χρηματιστήρια και μαζί τους η αποκατάσταση της τάξης. 

Ο Euro STOXX 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ενισχυμένος κατά 1,29%, παίρνοντας ώθηση από τον κλάδο των ταξιδίων και αναψυχής, ο οποίος «πήρε κεφάλι» σήμερα με κέρδη 3,16%, ενώ αξιόλογη ήταν και η σημερινή επίδοση του κλάδου των τραπεζών προσθέτοντας 2,59% και των βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών που σημείωσε άνοδο 2,20%. Απεναντίας ενάντια στη γενικευμένη ανοδική τάση πήγαν ο κλάδος των πρώτων υλών υποχωρώντας κατά 0,63% και των τηλεπικοινωνιών ο οποίος κατέγραψε οριακές απώλειες της τάξεως του 0,08%. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετά τα χθεσινά και τα σημερινά κέρδη, έχει βάλει πλώρη για να διαγράψει τις εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 3% της προηγούμενης εβδομάδας, στη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Οκτώβριο. 

Οι επενδυτές σήμερα δεν πτοήθηκαν ούτε από τα προκαταρκτικά στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, το οποίο επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος το δ΄ τρίμηνο του 2020, υποχωρώντας κατά 0,7%, ενώ στο σύνολο του 2020 βάσει των πρώιμων εκτιμήσεων αναμένεται να έχει συρρικνωθεί κατά 6,8%. 

Από τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αυτό του Παρισιού ξεχώρισε κλείνοντας με άνοδο 1,86%, βρίσκοντας στήριξη από τις μετοχές των εταιρειών ειδών πολυτελείας LVMH and Kering, οι οποίες κινήθηκαν ανοδικά, μετά τη σύσταση «buy» από την Berenberg.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 1,56% στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε υψηλότερα κατά 1,11%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,78%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News