Business & Finance Πέμπτη 6/06/2024, 17:19
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιφυλακτικότητα μετά τα ρεκόρ

Wall Street: Επιφυλακτικότητα μετά τα ρεκόρ

Επιφυλακτικότητα και μεικτά πρόσημα κυριαρχούν την Πέμπτη στη Wall Street, παρά τη δημοσίευση στοιχείων που επιβεβαίωσαν την εξασθένηση της αγοράς εργασίας.

Ο βιομηχανικός Dow κερδίζει 0,39% στις 38.959,9 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κινείται σχεδόν αμετάβλητη στις 5.354 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,2% στις 17.152,44 μονάδες.

Η Nvidia έδωσε χθες τη μεγαλύτερη ώθηση στον S&P 500 και τον NASDAQ Composite, οι οποίοι έκλεισαν και οι δύο χθες σε νέα ιστορικά υψηλά, ενώ σήμερα κινείται διορθωτικά. Η κεφαλαιοποίησή της Nvidia ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια σε αποτίμηση και την Apple ως τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στη Wall Street. Η Nvidia σημειώνει μια μετεωρική άνοδο από πέρυσι, καθώς η αγορά στοιχηματίζει ότι θα είναι ένας από τους βασικούς κερδισμένους από το κύμα επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα, ανερχόμενος στις 229.000 από το αναθεωρημένο προς τα πάνω σύνολο των 221.000 την προηγούμενη εβδομάδα, έναντι πρόβλεψης για 220.000.

Η αμερικανική αγορά εργασίας έχει δείξει σημάδια χαλάρωσης το τελευταίο διάστημα, με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη να δείχνουν ότι οι μισθοδοσίες στ ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο τον Μάιο, ενώ προχθές είχαν ανακοινωθεί λιγότερες από τις αναμενόμενες ανοιχτές θέσεις εργασίας.

Την Παρασκευή θα δημοσιευθεί η πολυαναμενόμενη μηνιαία έκθεση για τις μισθοδοσίες με τους οικονομολόγους να αναμένουν ότι η αμερικανική οικονομία θα έχει προσθέσει 185.000 θέσεις εργασίας, μια μέτρια άνοδο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, οι traders έχουν αυξήσει τα στοιχήματα ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο.  

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News