Business & Finance Τετάρτη 5/06/2024, 16:54
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Βλέπει θετικά τα στοιχεία για την απασχόληση

Wall Street: Βλέπει θετικά τα στοιχεία για την απασχόληση

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται στη Wall Street καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα στοιχεία που δείχνουν εξασθένηση της αγοράς εργασίας αναπτερώνοντας τις ελπίδες ότι πλησιάζει η ώρα της μείωσης των επιτοκίων από τη Fed αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,14% στις 38.658,55 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,81% στις 16.991,4 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,3% στις 16.985,5 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η εταιρεία λογισμικού Hewlett Packard Enterprise ενισχύεται κατά 14%, αφού σημείωσε ισχυρά τριμηνιαία κέρδη και παρουσίασε αισιόδοξες προοπτικές λόγω της ζήτησης τεχνητής νοημοσύνης.

Οι μισθοδοσίες του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο τον Μάιο, με τις εταιρείες να προσθέτουν 152.000 εργαζόμενους κατά τη διάρκεια του μήνα έναντι 188.000 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ADP που επεξεργάζεται τις μισθοδοσίες. Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει 173.000 νέες προσλήψεις.

Τα στοιχεία έρχονται μία ημέρα μετά την ξεχωριστή έκθεση που έδειξε ότι οι ανοιχτές θέσεις εργασίας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών και πλέον ετών τον Απρίλιο.

Οι αριθμοί αυτοί υποδηλώνουν πιθανή χαλάρωση της ζήτησης εργασίας στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, μια τάση που θα μπορούσε να ενισχύσει τις προβλέψεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα επιλέξει να μειώσει τα επιτόκια αργότερα φέτος.

Οι συναλλασσόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συνθέσουν περαιτέρω την εικόνα της απασχόλησης στις ΗΠΑ την Παρασκευή, όταν θα δημοσιευθεί η σημαντική μηνιαία έκθεση για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες.  

Η μέτρηση αυτή ακολούθησε τα αδύναμα στοιχεία του δείκτη διευθυντών αγορών από τη Δευτέρα και την αναθεωρημένη προς τα κάτων εκτίμηση του ΑΕΠ από την περασμένη εβδομάδα.

Υπάρχει τώρα μια πιθανότητα περίπου 65% ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το στενά παρακολουθούμενο εργαλείο FedWatch Tool της CME. Την περασμένη εβδομάδα, η πιθανότητα ήταν κάτω από 50%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Χαλαρώνει η αγορά εργασίας – Κάτω των προβλέψεων οι νέες προσλήψεις

ΗΠΑ: Τράβηξε φρένο η ανάπτυξη το α’ τρίμηνο – Πτωτική αναθεώρηση

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News