Business & Finance Δευτέρα 29/04/2024, 20:29
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Με οριακή άνοδο έκλεισε ο STOXX 600 – Βαρίδι η Deutsche Bank

Ευρωπαϊκές μετοχές: Με οριακή άνοδο έκλεισε ο STOXX 600 – Βαρίδι η Deutsche Bank

Κάτω από τα υψηλά της συνεδρίασης έκλεισε ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600, αφότου η Γερμανία ανακοίνωσε υψηλότερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό Απριλίου.

Η Deutsche Bank γνώρισε την χειρότερη ημερήσια επίδοση σε διάρκεια έτους, με τη μετοχή της να υποχωρεί 8,6%, εν μέσω ανησυχιών για την εξαγορά της Postbank. 

O STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,1%, αφού την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε τα πρώτα κέρδη σε διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων. 

Ο δείκτης έχασε δυναμική τον Απρίλιο μετά από πέντε διαδοχικούς μήνες κερδών, υπό το βάρος των υψηλών επιτοκίων, των γεωπολιτικών εντάσεων και της αβεβαιότητας για την πολιτική της ΕΚΤ. Σε μηνιαία βάση, οδεύει προς τον χειρότερο μήνα σε διάρκεια έξι μηνών, εάν οι απώλειες συνεχιστούν. 

Ο DAX στην Φρανκφούρτη υποχώρησε 0,3%, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, εν αναμονή των στοιχείων για το σύνολο της Ευρωζώνης. Αντίθετα, ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε 0,3%, ενώ ο FTSE 100 έκλεισε με οριακά κέρδη. Με μικρή άνοδο 0,14% έκλεισε και ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, ξεχώρισε αυτή της Philips με άνοδο περίπου 30%, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των εισηγμένων στον πανευρωπαϊκό δείκτη, καθώς η ολλανδική εταιρεία ανακοίνωσε μικρότερες του αναμενομένου επιβάρυνση από την ανάκληση συσκευών αναπνευστικής υποστήριξης στις ΗΠΑ. 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News