Business & Finance Παρασκευή 26/04/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Τεχνολογικό ράλι – Η καλύτερη εβδομάδα για S&P 500 από το Νοέμβριο

Wall Street: Τεχνολογικό ράλι – Η καλύτερη εβδομάδα για S&P 500 από το Νοέμβριο

Την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση σε διάρκεια εξαμήνου παρουσίασαν το τελευταίο πενθήμερο οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq, καθώς τα μεγάλα τεχνολογικά ονόματα επιδόθηκαν σε ράλι εν μέσω ισχυρών κερδών, με τους επενδυτές να αφήνουν για λίγο στην άκρη τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. 

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 1,02% στις 5.099,96 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,03% στις 15.927,90 μονάδες, στην καλύτερη ημερήσια επίδοση από τον Φεβρουάριο. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 153,86 μονάδων ή 0,4% τερματίζοντας στις 38.239,66 μονάδες. 

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 ενισχύθηκε 2,7%, διακόπτοντας το καθοδικό σερί των τελευταίων τριών εβδομάδων, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 4,2% στην πρώτη εβδομάδα κερδών στη διάρκεια των τελευταίων πέντε. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,7%. 

«Κλείσαμε μία ιδιαίτερα νευρική εβδομάδα σε θετικό τόνο. Βεβαίως, ο βασικός παράγοντας πίσω από αυτό είναι τα θετικά αποτελέσματα των μεγάλων τεχνολογικών», αναφέρει η Μόνα Μαχάτζαν, στρατηγική αναλύτρια της Edward Jones. 

Τα αποτελέσματα των Alphabet και Microsoft ήταν ιδιαίτερα ισχυρά χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Η Alphabet ενισχύθηκε περισσότερο από 10% στον απόηχο των καλύτερων του αναμενομένου κερδών πρώτου τριμήνου, παρουσιάζοντας την καλύτερη ημερήσια επίδοση από τον Ιούλιο του 2015. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης και το πρώτο της μέρισμα, καθώς και πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 70 δισ. δολαρίων. 

Και οι δύο εταιρείες εντυπωσίασαν τους επενδυτές όχι μόνο επενδύοντας στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και με τα αποτελέσματά τους, αναφέρει η Χαμάτζαν. 

Οι επενδυτές προσπέρασαν τα στοιχεία για το δείκτη ατομικών καταναλωτικών δαπανών του Μαρτίο, αφού ήδη πέρασαν το πρώτο σοκ της Πέμπτης, μετά τα στοιχεία για τον ΑΕΠ και τον πληθωρισμό πρώτου τριμήνου. Ο δείκτης, εξαιρουμένων των τιμών τροφίμων και ενέργειας, ενισχύθηκε 2,8% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο έναντι 2,7% που είχαν προβλέψει αναλυτές. Οι προσωπικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,8% έναντι προβλέψεων για 0,7%. 

Η περιόδος εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, με σειρά να έχουν οι Apple και Αmazon. Η διήμερη συνεδρίαση της Fed θα ολοκληρωθεί την άλλη Τετάρτη. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News