Business & Finance Τρίτη 23/04/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Mε το βλέμμα στα εταιρικά κέρδη – 2η συνεδρίαση κερδών

Wall Street: Mε το βλέμμα στα εταιρικά κέρδη – 2η συνεδρίαση κερδών

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street για δεύτερη συναπτή συνεδρίαση, καθώς τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα επισκίασαν τις ανησυχίες για τη διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την Fed.  

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 263,71 μονάδες ή 0,69% στις 38.503,69 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,2% κλείνοντας στις 5.070,55 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,59% στις 15.696,64 μονάδες. 

Η Spotify έκανε άλμα 11,5% αφότου ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου καλύτερα των προσδοκιών δίδοντας θετικές προοπτικές και την πορεία του δεύτερου τριμήνου. Η UPS, που θεωρείται οικονομικό βαρόμετρο, ενισχύθηκε επίσης 2,4% καθώς ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη καλύτερα των προσδοκιών. Ωστόσο, η PepsiCo σημείωσε πτώση 2,9% παρά τα καλύτερα του αναμενομένου κέρδη. Η Goldman Sachs έκλεισε σε ιστορικό υψηλό.

Η Tesla ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της Wall Street και ακολουθεί η Meta Platforms την Τετάρτη. Σειρά έχουν οι Alphabet και Microsoft την Πέμπτη. 

Oι επενδυτές αγόρασαν τεχνολογικές μετοχές στα χαμηλά μετά τις ρευστοποιήσεις των προηγούμενων ημερών σε μεγάλα ονόματα, όπως η Nvidia. Ο τεχνολογικός τομέας ήταν αυτός που έδωσε ώθηση σε ολόκληρη την αγορά για δεύτερη συναπτή συνεδρίαση. 

Επίσης, η απόδοση των αμερικανικών 10ετών κρατικών ομολόγων υποχώρησε στο 4,58%, μετά τα νέα στοιχεία στις ΗΠΑ που έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα άγγιξε χαμηλό τεσσάρων μηνών. Η δείκτης S&P Global για τη μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 49,9 από 51,9 του Μαρτίου. 

Περίπου το 20% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 εταιρειών έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, εκ των οποίων το 76% έχουν παρουσιάσει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. 

Ο Ντέιβιντ Κόστιν της Goldman Sachs αναμένει ότι τα κέρδη θα είναι υψηλότερα φέτος, παρά τις ανησυχίες για πιέσεις στα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού. 

 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News