Business & Finance Παρασκευή 19/04/2024, 22:21
ΑΓΟΡΕΣ

Χρυσός: Πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου με κέρδη 2,2%

Χρυσός: Πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου με κέρδη 2,2%

Άνοδο παρουσίασαν οι τιμές του χρυσού, ενώ τα κέρδη του διευρύνθηκαν για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα, εν μέσω ανησυχιών για συνέχιση των αντιποίνων μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, ωθώντας τους επενδυτές στο ασφαλές ενεργητικό. 

Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,75 στη συνεδρίαση στα 2.395 δολάρια η ουγκιά, αφού μάλιστα αρχικά έφθασε έως τα 2.417,59 δολάρια, αμέσως μετά την είδηση της επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν, ενώ σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε κέρδη 2,2%. 

«Η αποκλιμάκωση της αρχικής έντασης συγκράτησε γενικότερα τις αγορές. Εάν η κατάσταση εκτονωθεί, τότε η τιμή του χρυσού θα υπαναχωρήσει ή θα σταθεροποιηθεί καθώς θα επιστρέψει η όρεξη των επενδυτών για ριψοκίνδυνο ενεργητικό. Ωστόσο, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, η ανοδική τάση του χρυσού θα συνεχιστεί, από τη στιγμή που η Φέντεραλ Ριζέρβ δεν θα μειώσει τόσο γρήγορα τα επιτόκια όσο περίμενε αρχικά η αγορά», αναφέρει ο Ντέιβιντ Μέγκερ, επικεφαλής του τμήματος μετάλλων της High Ridge Futures. 

Επιπλέον, ο χρυσός θα ενισχυθεί περαιτέρω και χάρη στη μεγάλη ζήτηση από την Κίνα, καθώς και εν μέσω αβεβαιότητας για τις προοπτικές της οικονομίας, όπως σημείωσε η κινεζική χρηματιστηριακή εταιρεία Antaike. 

Η πλατίνα στην αγορά spot απώλεσε 0,4% στα 931,22 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε κατά 0,6% στα 1.016,91 δολάρια. Και τα δύο μέταλλα σημείωσαν απώλειες σε εβδομαδιαία βάση. Στο μεταξύ, η HSBC αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τη μέση τιμή της πλατίνας το 2024 στα 1.055 δολάρια η ουγγιά από 1.105 δολάρια και για το παλλάδιο στα 1.095 δολάρια η ουγγιά από 1.138 δολάρια.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News