Business & Finance Πέμπτη 11/04/2024, 11:02
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές μεταβολές με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές μεταβολές με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται με μεικτά πρόσημα την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές παγκοσμίως «χωνεύουν» τα τελευταία στοιχεία που έδειξαν επιτάχυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Μάρτιο. Παράλλα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στην απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργότερα σήμερα για ενδείξεις σχετικά με το εάν θα μπορέσει να μειώσει τα επιτόκια το καλοκαίρι.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,06% στις 506,9 μονάδες. Ο γερμανικός DAX σημειώνει οριακές απώλειες 0,04%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,53%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,08% και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,15%. 

Η Wall Street έκλεισε χθες με ισχυρή πτώση καθώς δείκτης τιμών καταναλωτή Μαρτίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε 0,4% σε μηνιαία βάση και 3,5% σε ετήσια έναντι προβλέψεων για 0,3% και 3,4% αντίστοιχα, σύμφωνα με οικονομολόγους. Ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις τιμές ενέργειας και τροφίμων, παρέμεινε σταθερός στα επίπεδα του Φεβρουαρίου (3,8%), παρότι οι προβλέψεις τον έβλεπαν σε χαμηλότερο επίπεδο. 

Οι αγορές ανέμεναν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ξεκινήσει τη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, με δύο ακόμα μειώσεις επιτοκίων να αναμένονται αργότερα φέτος, αλλά αυτό άλλαξε άρδην από χθες με τους traders να αναμένουν τώρα την πρώτη μείωση τον Σεπτέμβριο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News