Business & Finance Πέμπτη 4/04/2024, 11:04
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Προσπάθεια ανάκτησης του μομέντουμ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Προσπάθεια ανάκτησης του μομέντουμ

Ελαφρά ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να επαναφέρουν τη δυναμική στις αγορές μετά την ασταθή έναρξη του β’ τριμήνου του έτους.

Ο Stoxx 600 σημειώνει οριακή άνοδο 0,07% με τους περισσότερους τομείς σε θετικό έδαφος. Ο γερμανικός DAX κινείται σχεδόν αμετάβλητος, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,19%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει μικρά κέρδη 0,22% και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,1%. 

Οι ευρωαγορές επέστρεψαν χθες στα κέρδη, αποτινάσσοντας μέρος του αρνητικού κλίματος με μοχλό τα στοιχεία που έδειξαν πτώση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη περισσότερο από το αναμενόμενο.

Την Πέμπτη , το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων. Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές ανέκαμψαν μετά το ξεπούλημα της προηγούμενης συνεδρίασης. Εν τω μεταξύ, τα futures των αμερικανικών μετοχών κινούνται υψηλότερα, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell.

«Όσον αφορά στον πληθωρισμό, είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν τα πρόσφατα μακροοικονομικά αντιπροσωπεύουν κάτι περισσότερο από μια απλή άνοδο», είπε σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, τονίζοντας πως ο ίδιος και οι συνάδελφοί του δεν βιάζονται να χαλαρώσουν τη νομισματική πολιτική.

moneyreview.gr

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News