Business & Finance Τετάρτη 10/04/2024, 11:00
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδος με την προσοχή σε ΗΠΑ και ΕΚΤ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδος με την προσοχή σε ΗΠΑ και ΕΚΤ

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωαγορές με το ενδιαφέρον όλων σήμερα να είναι στραμμένο στις ΗΠΑ και στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό Μαρτίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,6%, με τον τεχνολογικό κλάδο να ενισχύεται κατά 1,2% ύστερα από την ανακοίνωση ενθαρρυντικών οικονομικών αποτελεσμάτων από την ταϊβανέζικη εταιρεία μικροεπεξεργαστών TSMC.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,59%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,44%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,55% και ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,5%.

Η ελβετική σοκολατοβιομηχανία Barry Callebaut, προμηθευτής των παγωτών Magnum και της KitKat, σημείωσε άνοδο 8% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου που έδειξαν υψηλότερα έσοδα, αλλά απότομη πτώση των καθαρών κερδών.

Οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Dow Jones αναμένουν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα έχει αυξηθεί 0,3% τον Μάρτιο σε μηνιαία βάση και 3,4% σε ετήσια.
Η έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή παρακολουθείται στενά σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς θα επηρεάσει την πολιτική επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Επίσης, θα δημοσιευθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed του περασμένου μήνα.

Σήμερα, εξάλλου, αρχίζει και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα, η οποία αναμένεται να κρατήσει αμετάβλητη την πολιτική της, ενώ στο μικροσκόπιο θα μπουν οι δηλώσεις της Christine Lagarde σχετικά με το μέλλον των επιτοκίων.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές υποχώρησαν κυρίως επειδή ο εταιρικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας ανέβηκε τον Μάρτιο και οι επενδυτές αξιολογούσαν τις αποφάσεις για τα επιτόκια από τις κεντρικές τράπεζες της Νέας Ζηλανδίας και της Ταϊλάνδης. Την προσοχή τράβηξε επίσης ο οίκος αξιολόγησης Fitch που αναθεώρησε τις προοπτικές του για την κρατική πιστοληπτική αξιολόγηση της Κίνας σε αρνητικές.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News