Business & Finance Τρίτη 9/04/2024, 20:32
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Η πτώση στην άμυνα παρέσυρε τον STOXX 600

Ευρωπαϊκές μετοχές: Η πτώση στην άμυνα παρέσυρε τον STOXX 600

Οι ρευστοποιήσεις στις αμυντικές μετοχές παρέσυραν σε πτώση τον πανευρωπαϊκό χρηματιστηριακό δείκτη, με τους επενδυτές να περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για το Μάρτιο αλλά και τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,6%, μία ημέρα αφότου γνώρισε την πιο ισχυρή επίδοση σε διάρκεια τριών εβδομάδων. Οι δείκτες σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και Μιλάνο απώλεσαν από 0,9% έως 1,3%. 

Οι μετοχές των αμυντικών εταιρειών, όπως η σουηδική SAAB, η ιταλική Leonardo, η γερμανική Rheinmetall και η γαλλική Thales, είναι μεταξύ των μετοχών που γνώρισαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, με πτώση από 4,9% έως 9,8%. 

Ο επιμέρους δείκτης για τον κλάδο άμυνας και αεροναυπηγικής υποχώρησε 3,7%, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε διάρκεια έτους. 

Οι μετοχές τραπεζών της Ευρωζώνης υποχώρησαν 1% αφότου στοιχεία της ΕΚΤ έδειξαν ότι οι πιστωτικοί όμιλοι της περιοχής κατέβασαν τον πήχη για τα κριτήρια των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων στο πρώτο τρίμηνο, για πρώτη φορά σε διάρκεια δύο ετών. Ωστόσο, η ζήτηση για πιστώσεις συνέχισε να μειώνεται εν μέσω στασιμότητας της οικονομίας.  

Ο κλάδος πρώτων υλών πήγε κόντρα στη γενική καθοδική τάση, καταγράφοντας άνοδο 1,4%, και παρουσιάζοντας κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του έτους. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News