Business & Finance Δευτέρα 8/04/2024, 20:42
ΑΓΟΡΕΣ

Αναλυτές Wall Street: Το επόμενο ράλι «βλέπει» Ευρώπη

Αναλυτές Wall Street: Το επόμενο ράλι «βλέπει» Ευρώπη

Στρατηγικοί αναλυτές της Wall Street συστήνουν ευρωπαϊκές μετοχές έναντι των αμερικανικών, καθώς βελτιώνονται οι οικονομικές προοπτικές και οι χαμηλές αποτιμήσεις καθοδηγούν τα κέρδη και πέραν της τεχνολογίας. 

Οι Goldman Sachs και Citigroup υποστηρίζουν ότι το επόμενο ράλι θα καθοδηγήσουν οι λεγόμενες «κυκλικές» μετοχές, δηλ. οι μετοχές εταιρειών που επηρεάζονται από τις διακυμάνσεις της οικονομίας. Αυτό δίδει αξία στις ευρωπαϊκές μετοχές, δεδομένου ότι οι «κυκλικές» μετοχές κυριαρχούν περισσότερο στους ευρωπαϊκούς δείκτες σε σχέση με τους αμερικανικούς. 

Επίσης, υποδηλώνει και μία στροφή από τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης και σε άλλους τομείς της αγοράς. 

«Βλέπουμε την Ευρώπη να ευνοείται από την άνοδο της επιχειρηματικής δραστηριότητας εν αναμονή επιτοκιακών μειώσεων τον Ιούνιο», αναφέρει η στρατηγική αναλύτρια της Goldman, Σάρον Μπελ. Η ίδια προέβλεψε ότι ο STOXX 600 θα ξεπεράσει σε επίδοση τον S&P 500 τους επόμενους 12 μήνες και το ράλι θα επεκταθεί και στις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης. 

Αντισταθμιστικά ταμεία και αμοιβαία κεφάλαια έχουν αυξήσει την έκθεσή τους σε ευρωπαϊκές μετοχές, ενώ οι θέσεις short (πώλησης) έχουν περιοριστεί σημαντικά. 

«Η σχετικά μικρή έκθεση στις λεγόμενες κυκλικές μετοχές σημαίνει ότι η Ευρώπη είναι καλά προετοιμασμένη για περαιτέρω διεύρυνση του ράλι και περισσότερα μέτρα στήριξης στην Κίνα», αναφέρει η Μπέατα Μάντεϊ της Citigroup. Η ίδια τρέφει προτίμηση στις ευρωπαϊκές μετοχές σε σχέση με τις αμερικανικές, ενώ αναβάθμισε τη θέση της για τις ιαπωνικές σε overweight και υποβάθμισε τις μετοχές των αναδυόμενων σε neutral. 

Και στις ΗΠΑ, υπάρχουν ενδείξεις ότι το ράλι επεκτείνεται σε τομείς πέραν της τεχνολογίας. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News