Business & Finance Τετάρτη 6/03/2024, 11:26
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Μικρές απώλειες με το ενδιαφέρον σε Πειραιώς και αποτελέσματα

ΧΑ: Μικρές απώλειες με το ενδιαφέρον σε Πειραιώς και αποτελέσματα

Σε ήπια πτωτικό έδαφος κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να διατηρείται ωστόσο στα επίπεδα των 1.430 μονάδων και κοντά στα υψηλά 13 ετών, εν μέσω επιφυλακτικά ανοδικής κίνησης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

O Γενικός Δείκτης στις 11:23 διαμορφώνεται στις 1.427,7 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση 0,23% με την αξία των συναλλαγών στα 11,5 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,22%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,10%. Ο τραπεζικός δείκτης χάνει 0,11% με τις Πειραιώς και Alpha να καταγράφουν μικρές απώλειες, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται Eurobank και ΕΤΕ. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Elvahalcor, της Ελλάκτωρ και των ΕΛΠΕ. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ, της Aegean Airlines και του ΟΤΕ.

Η αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Τράπεζα Πειραιώς παραμένει στο επίκεντρο καθώς σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ταμείου Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η τιμή διάθεσης του μεριδίου 27% διαμορφώνεται σε νέο στενότερο εύρος μεταξύ 3,90 έως 4 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές φθάνουν έως και τα 10 δισ. ευρώ και με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των προσφορών κινείται κοντά στο πάνω εύρος εξασφαλίζοντας την διάθεση της τιμής στο ανώτατο όριο, ανοίγει τον δρόμο για τον περιορισμό του εύρους μεταξύ 3,9 – 4 ευρώ ανά μετοχή. Το βιβλίο κλείνει σήμερα Τετάρτη στις 4 μ.μ (ελληνική ώρα).

Το ενδιαφέρον όμως είναι στραμμένο και στα οικονομικά αποτελέσματα. Τη σκυτάλη πήρε σήμερα η Optima bank, η οποία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 103 εκατ. ευρώ με αύξηση 143% έναντι του 2022, ενώ το πρωί της Πέμπτης 7 Μαρτίου η Alpha Bank δημοσιεύει τα ετήσια αποτελέσματά της και ακολουθούν το απόγευμα οι Eurobank και Autohellas. Την ίδια ημέρα η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει την πρώτη εκτίμηση για το ΑΕΠ του 2023, ενώ η εβδομάδα τελειώνει με την ετυμηγορία της DBRS για την Ελλάδα, την Παρασκευή.

Οπως επισημαίνει και η Depolas Investment Services, αναμένεται υψηλότερη μεταβλητότητα το επόμενο διάστημα στο Χ.A., με το βλέμμα στις διεθνείς αγορές, τη στιγμή που η τρέχουσα εβδομάδα περιλαμβάνει και σημαντικά μάκρο, αλλά αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη και στην κατάθεση Πάουελ στο Κογκρέσο την ίδια ημέρα. Κατά τη χρηματιστηριακή, η πτωτική παραβίαση των 1.380 μονάδων στον Γενικό Δείκτη ενδέχεται να αλλάξει τη βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα Πειραιώς: Σε στενότερο εύρος 3,90-4 ευρώ η τιμή διάθεσης

Ευρωαγορές: Επιφυλακτική άνοδος με το βλέμμα στα επιτόκια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News