ΤΧΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε στενότερο εύρος 3,90-4 ευρώ η τιμή διάθεσης

Τράπεζα Πειραιώς: Σε στενότερο εύρος 3,90-4 ευρώ η τιμή διάθεσης

Εύρος τιμής για την δημόσια προσφορά της τράπεζας Πειραιώς μεταξύ 3,9 – 4 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΧΣ, στην χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του. 

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Ταμείο, «οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς έχουν λάβει εντολές ζήτησης που υπερβαίνουν κατά πολλαπλάσια τις προσφερόμενες μετοχές σε αυτό το στενότερο εύρος τιμών. Οι διαχειριστές της δημόσιας προσφοράς θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη διεθνή προσφορά ότι αιτήσεις για την αγορά προσφερόμενων μετοχών κάτω από το κατώτερο όριο του στενότερου εύρους τιμών δεν θα ληφθούν υπόψη για την κατανομή των προσφερόμενων μετοχών».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές φθάνουν έως και τα 10 δισ. ευρώ και με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των προσφορών κινείται κοντά στο πάνω εύρος εξασφαλίζοντας την διάθεση της τιμής στο ανώτατο όριο, ανοίγει τον δρόμο για τον περιορισμό του εύρους μεταξύ 3,9 – 4 ευρώ ανά μετοχή. Το βιβλίο κλείνει σήμερα Τετάρτη στις 4 μ.μ (ελληνική ώρα).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΤΧΣ:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17, παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, το ΤΧΣ ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιό του, στη συνεδρίασή του στις 5 Μαρτίου 2024, ανακοινώνει σήμερα στενότερο εύρος τιμών εντός του Εύρους Τιμών για τη διεθνή προσφορά, ήτοι από €3,90 σε €4,00 ανά Προσφερόμενη Μετοχή («Στενότερο Εύρος Τιμών»). Οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς έχουν λάβει εντολές ζήτησης που υπερβαίνουν κατά πολλαπλάσια τις Προσφερόμενες Μετοχές σε αυτό το Στενότερο Εύρος Τιμών.

Οι διαχειριστές της δημόσιας προσφοράς θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη διεθνή προσφορά ότι αιτήσεις για την αγορά Προσφερόμενων Μετοχών κάτω από το κατώτερο όριο του Στενότερου Εύρους Τιμών δεν θα ληφθούν υπόψη για την κατανομή των Προσφερόμενων Μετοχών.

Όπως έγραφε χθες το MR, το εύρος της τιμής διάθεσης είχε οριστεί από το Ταμείο μεταξύ 3,70 και 4 ευρώ ανά μετοχή και η ισχυρή ζήτηση που σημειώθηκε ήδη από τις πρώτες ώρες οδήγησε το Ταμείο στην απόφαση να διαθέσει το σύνολο της συμμετοχής του στην Τράπεζα Πειραιώς, δηλαδή το 27%, αντί για το 22% με το οποίο άνοιξε χθες η δημόσια προσφορά. Συγκεκριμένα, το σύνολο των προσφερόμενων μετοχών αυξάνεται από 275.080.789 σε 337.599.150 και όπως ανακοινώθηκε το Ταμείο διατηρεί το δικαίωμα για την κατανομή των μετοχών που θα προκύψουν από την αύξηση των προσφερόμενων μετοχών που θα πωληθούν μεταξύ της ελληνικής και της διεθνούς προσφοράς.

Η πώληση του πακέτου μετοχών 27% της Τράπεζας Πειραιώς είναι η τέταρτη διαδοχική πράξη αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις συστημικές τράπεζες και η δεύτερη μέσω δημόσιας προσφοράς μετά την πετυχημένη δημόσια προσφορά της Εθνικής Τράπεζας τον περασμένο Νοέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι το 2023 αξιοποιώντας το διεθνές momentum υπέρ της ελληνικής οικονομίας και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η διοίκηση του Ταμείου ολοκλήρωσε τρεις διαδοχικές αποεπενδύσεις που απέφεραν στο ∆ημόσιο έσοδα περίπου 1,45 δισ. ευρώ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα Πειραιώς: Προς τα 4 ευρώ η τιμή διάθεσης

Τρ. Πειραιώς: Το ΤΧΣ διαθέτει το 27% – Προσφορές άνω των 4 δισ. ευρώ

Τράπεζα Πειραιώς: Υπερκάλυψη του placement 4 φορές – Μέσα σε λίγα λεπτά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News