Business & Finance Τρίτη 6/02/2024, 11:19
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διατήρηση μομέντουμ – Στις 1.400 μονάδες ο ΓΔ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διατήρηση μομέντουμ – Στις 1.400 μονάδες ο ΓΔ

Στη ζώνη των 1.400 μονάδων και σε νέα υψηλά 13 ετών κινείται η αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω ήπιας ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:15 διαμορφώνεται στις 1.400,4 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,32% με την αξία των συναλλαγών στα 19 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,33%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει 0,69%. ΕΤΕ και Eurobank ενισχύονται κατά 0,7%, ενώ πιο περιορισμένα είναι τα κέρδη για Πειραιώς (0,6%) και Alpha (0,3%).

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Τιτάν. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola, της Σαράντης και του ΟΠΑΠ.

Το ΧΑ πήρε ώθηση στις τελευταίες συνεδριάσεις από την εισαγωγή-ορόσημο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και τις ανανεωμένες τοποθετήσεις των επενδυτών σε τραπεζικές μετοχές και επιλεγμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, εν αναμονή των επόμενων επιχειρηματικών κινήσεων.

Μετά την εισαγωγή του ΔΑΑ, στο επίκεντρο θα βρεθούν το placement των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς και η διάθεση του υπόλοιπου ποσοστού του ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα, ενώ εντός του α΄ εξαμήνου ακολουθούν κι άλλα IPOs από τον κλάδο των ΑΕΕΑΠ.

Η υπερκάλυψη του ΔΑΑ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο θυμίζοντας εποχές 1999, με την επιτυχία αυτή να είναι ακόμη μεγαλύτερη μια και η διαφήμιση που έγινε προς το ευρύ επενδυτικό κοινό είναι τεράστια, συμπληρώνει ο κ. Ζαχαράκης, επισημαίνοντας πως μέρος αυτών των κεφαλαίων θα παραμείνουν στην αγορά, ενώ σίγουρα θα υπάρξει σημαντική προσέλκυση νέων.

Τεχνικά, η ζώνη των 1.400 μονάδων είναι ένας σημαντικός στόχος τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, ενώ αν το Χ.Α. καταφέρει να τις ξεπεράσει, η ανοδική συνέχιση είναι δεδομένη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανοδική κίνηση με μοχλό την BP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News