Business & Finance Τρίτη 30/01/2024, 16:52
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Fed και Big Tech δίνουν τον ρυθμό στις αγορές

Wall Street: Fed και Big Tech δίνουν τον ρυθμό στις αγορές

Στα αποτελέσματα των Big Tech στρέφουν την προσοχή τους οι επενδυτές της Wall Street, ενώ η αγορά προετοιμάζεται για τη διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Εν αναμονή αυτών των στοιχείων, οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές εμφανίζουν ήπιες πτωτικές τάσεις, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να παρουσιάζουν οριακές απώλειες και τον Nasdaq να καταγράφει πτώση της τάξης του 0,1%.

Σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης πρόκειται να δημοσιευθούν μεταξύ άλλων τα εταιρικά αποτελέσματα της Microsoft και της μητρικής της Google, της Alphabet, οι οποίες ανήκουν στις λεγόμενες «Magnificent 7».

Πρόκειται για τις μετοχές με εκρηκτική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, που διογκώνουν την αξία της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς και παίρνουν τεράστια προσοχή από τους επενδυτές. Πριν το τέλος της εβδομάδας θα δημοσιευθούν και τα αποτελέσματα των Amazon, Meta και Apple.

Στο προσκήνιο μπαίνει και η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), η οποία ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο. Αγορά και αναλυτές αναμένουν ευρέως ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού. Ενδέχεται, όμως, να δοθεί σήμα για το πότε θα αρχίσει να «χαλαρώνει» η νομισματική πολιτική. 

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα το ΔΝΤ αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάκαμψη, επικαλούμενο την απροσδόκητη ισχύ της οικονομίας των ΗΠΑ και τα μέτρα δημοσιονομικής στήριξης στην Κίνα. Εξάλλου, η αμερικανική οικονομία επέδειξε ανθεκτικότητα στην πρωτοφανή σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής, καταγράφοντας ανάπτυξη 3,3% το τελευταίο τρίμηνο του 2023, πολύ μακριά από τις προβλέψεις αναλυτών και παραγόντων της αγοράς. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΝΤ: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη

ΗΠΑ: Αποκλιμάκωση πληθωρισμού – Κάτω από 3% ο δομικός PCE

ΗΠΑ: «Με άνεση» αποφεύγουν την ύφεση – Ανάπτυξη 3,3% το δ’ τρίμηνο του 2023

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News