Business & Finance Δευτέρα 29/01/2024, 17:03
ΑΓΟΡΕΣ

Εβδομάδα-κλειδί για τη Wall Street – Αναζητούν πρόσημο οι δείκτες

Εβδομάδα-κλειδί για τη Wall Street – Αναζητούν πρόσημο οι δείκτες

Σχεδόν αμετάβλητες είναι οι αμερικανικές αγορές στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης ενόψει της δημοσίευσης των εταιρικών αποτελεσμάτων από τις Big Tech, όπως Microsoft, Apple, Μeta, Amazon, Alphabet. Επίσης, «παγωμένη» είναι η αγορά εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της Fed και των ανακοινώσεων την Πέμπτη.

Αγορές και αναλυτές «ποντάρουν» ότι τα επιτόκια θα κρατηθούν αμετάβλητα για έναν ακόμη μήνα, αλλά θα αναζητήσουν και κάποιο σήμα στις ομιλίες των αξιωματούχων για το χρονικό σημείο της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, που ενδέχεται να ξεκινήσει προς τα μέσα του έτους.

Αυτή η εβδομάδα θα είναι γεμάτη από ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, αφού πρόκειται να δημοσιευθούν οι επιδόσεις του 19% των εισηγμένων του δείκτη S&P 500, που αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών. 

Αυτή την ώρα, ο Dow Jones καταγράφει οριακά κέρδη, όπως αντίστοιχα και ο S&P 500. Ελαφρώς μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq.

«Η τρέχουσα εβδομάδα μπορεί να είναι κλειδί», σχολίασε στο CNBC ο Chris Larkin, επικεφαλής trading και επενδύσεων στην εταιρεία E-Trade. «Εάν η αγορά θέλει να συντηρήσει την πρόσφατη άνοδο, ίσως χρειαστεί να αποφύγει τις απογοητεύσεις μετά τα αποτελέσματα από τις ανακοινώσεις των Big Tech αυτή την εβδομάδα, να πάρει ενθαρρυντικές ειδήσεις από τη Fed σε ό,τι αφορά τα επιτόκια δανεισμού και να δει ότι τα στοιχεία της εργασίας είναι καλά, χωρίς όμως να δείχνουν υπερθέρμανση της αγοράς», προσέθεσε ο ίδιος.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Αποκλιμάκωση πληθωρισμού – Κάτω από 3% ο δομικός PCE

ΗΠΑ: «Με άνεση» αποφεύγουν την ύφεση – Ανάπτυξη 3,3% το δ’ τρίμηνο του 2023

Αναλυτής της Citi: Έρχεται υγιής οικονομική ανάπτυξη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News